Πιπέρι Λευκό

Λευκό πιπέρι είναι το μαύρο πιπέρι από το οποίο έχουμε αφαιρέσει το φλοιό, δηλ. τεχνικά, είναι ακριβώς ο σπόρος του μαύρου πιπεριού. Η γεύση του είναι λιγότερο αρωματική και πιο γήινη από το μαύρο πιπέρι, και χρησιμοποιείται συνήθως σε λευκές σάλτσες και πουρέ πατάτας λόγω του χρώματός τους, καθώς δεν είναι εμφανές όπως το μαύρο πιπέρι.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Λευκό Πιπέρι - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΤριμμένο Χονδρό
Γυάλινο 35 γρ 35 γρ
Πλαστικό 50 γρ -
Μύλος - 40 γρ
Επαγγ. Φάκελο 500gr 500 γρ
Επαγγ. Πλαστικό 400gr -
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Το λευκό πιπέρι έχει μια ζεστή, πικάντικη γεύση με λιγότερο άρωμα, αλλά πιο καυτερή γεύση, από το μαύρο πιπέρι.Ταιριάζει σε λευκές σάλτσες, σαλάτες, πικάντικα γλυκά, μαρινάδες και μαγιονέζα για μια πιπεράτη γεύση, χωρίς την ανεπιθύμητη μαύρη εμφάνιση του πιπεριού. Προσθέστε το σε πιάτα πουλερικών, κοκκινιστά, πατάτες μαγειρευτές ή τηγανητές, ψησταριές και γκριλ. Πασπαλίστε πάνω σε ψητά κρέατα, πουλερικά και ψάρια, για μια καυτερή, πιπεράτη γεύση.

Περισσότερες πληροφορίες για το λευκό πιπέρι

Ο καρπός, γνωστός και ως πιπερόκοκκος, όταν αποξηρανθεί φτάνει σε διάμετρο τα 5 χιλιοστά (0,20 ίντσες), όταν δε ωριμάσει πλήρως, αφαιρώντας το εξωτερικό σκούρο φλοιό, αποκαλύπτεται η καρδιά του  κόκκου που έχει χρώμα λευκό-μπεζ. Ο πυρήνας αυτός εν συνεχεία ξεραίνεται στον ήλιο και μας δίνεται το λευκό πιπέρι. Χρησιμοποιείται ευρέως  στην Κινέζικη και Ταϊλανδέζικη κουζίνα, και σε συνταγές όπου το αποτέλεσμα είναι ανοιχτόχρωμο και δεν επιθυμούμε να φαίνονται τα ίχνη του μαύρου πιπεριού. 

Σε βάθος χρόνου χρησιμοποιείται στην φυτική ιατρική και στην διατήρηση των τροφών. Το Λευκό πιπέρι φαίνεται ότι βοηθά υπέρ της θεραπείας καρκίνου του παχέως εντέρου, στη δυσπεψία, στην βελτίωση της ενέργειάς μας και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης μπορεί να βελτιώσει σε δερματικά προβλήματα, τερηδόνα, ακόμη και μείωση βάρους. Το Λευκό πιπέρι περιέχει μέταλλα, όπως μαγγάνιο, χαλκό, και μαγνησίο, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των οστών και τη δύναμη, ιδιαίτερα όταν οι άνθρωποι γερνούν, και τα οστά τους σταδιακά εξασθενούν. (http://www.dovemed.com/7-health-benefits-of-white-pepper/).

Συνταγές που χρησιμοποιούν λευκό πιπέρι

Πίσω