Αρνάκι Κλέφτικο

  • 1-2 ώρες προετοιμασίας και 1-1:30 ώρα μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Το αρνάκι κλέφτικο είναι ένας από τους αγαπημένους και μερακλίδικους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας! Η πλούσια γεύση του αρνιού συνδέεται ευχάριστα με τα αρωματικά και το λεμόνι, ενώ οι πατάτες ολοκληρώνουν αυτή την πανδαισία γεύσεων! Για περισσότερη νοστιμιά μπορούν να προστεθούν πιπεριές, κρεμμύδι και σκόρδο. Σερβίρεται ιδανικά με κρύα μπύρα ή δροσερό λευκό κρασί!

Συστατικά

Αρωματική

  • 1 κιλό αρνάκι, που έχουμε ζητήσει να μας το ξεκοκαλίσουν και να το κόψουν σε μερίδες
  • 2 κ. γλ. Carino μπάρμπεκιου Ήλιος
  • 600 γρ. πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 150 ml λάδι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα σκόνη Ήλιος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε το ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μπουκιές αρνάκι μας, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις πράσινες πιπεριές, τα καρότα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το Carino μπάρμπεκιου και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπωλ και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Το στάδιο αυτό είναι προαιρετικό, αλλά βοηθάει στο μαρινάρισμα του κρέατος.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200C. Σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε 2 χαρτιά ψησίματος το ένα δίπλα στο άλλο και από πάνω τους βάζουμε άλλα δύο ώστε να σχηματίσουμε ένα σταυρό. Βάζουμε στο κέντρο τους όλο το μείγμα του κρέατος, χωρίς να προσθέσουμε ούτε λάδι ούτε νερό. Κλείνουμε τα χαρτιά σαν να τυλίγουμε πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο. Αν σε κάποιο σημείο δεν κλείνει καλά το πακέτο, βάζουμε επιπλέον χαρτί ψησίματος. Βάζουμε το ταψί με το πακέτο μας στο φούρνο και ψήνουμε για 1 – 1:30 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγα λεπτά για να απορροφήσει τα υγρά του. Ανοίγουμε το πακέτο μας και είτε το σερβίρουμε έτσι είτε το μοιράζουμε σε πιάτα. Συνοδεύουμε με σαλάτα και φρέσκο ψωμί!

Tips & πληροφορίες για τη συνταγή

Αν σας αρέσει η γεύση και το άρωμα του καπνιστού, αντί για απλό αλάτι χρησιμοποιήστε μισό αλάτι χονδρό και μισό καπνιστό. Δίνει στο αρνάκι ένα ιδιαίτερο, λεπτό καπνιστό άρωμα.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 5 με 4.

Πίσω