Αρνί Φούρνου με Πατάτες

  • 20 λεπτά προετοιμασίας και 2-3 ώρες μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Το αρνάκι στο φούρνο είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα πιάτα της Ελλάδας. Παρά την απλότητα των υλικών του, είναι εντούτοις νοστιμότατο, ενώ συναγωνίζεται σε νοστιμιά οποιοδήποτε άλλο κρέας. Το αρνάκι στο φούρνο είναι το κεντρικό φαγητό σε κάθε πασχαλινό τραπέζι, αλλά αποτελεί και ένα πολύ αγαπητό φαγητό για ένα κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Αν δεν σας αρέσει το αρνί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατσικάκι, αλλά θα πρέπει να το μαγειρέψετε για λιγότερη ώρα, μιας και το κατσικάκι έχει λιγότερα λιπαρά από το αρνί.

Συστατικά

Αρωματική

  • 2 κιλά αρνί, κομμένο σε μερίδες από το χασάπη
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο (μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο μας αρέσει το σκόρδο)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη Ήλιος
  • 2 κ.σ. ρίγανη Ήλιος
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο Ήλιος
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200C. Σε ένα μεγάλο ταψί (ή σε μια γάστρα – αν έχουμε και τα δύο, επιλέγουμε τη γάστρα) βάζουμε το αρνί και το τρίβουμε με το σκόρδο. Βάζουμε και τις πατάτες στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε και το αρνί και τις πατάτες με τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Τα ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια για να πάνε παντού τα μυρωδικά.
  2. Σε ένα μπολάκι, βάζουμε το λάδι, τη μουστάρδα σε σκόνη και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε το αρνί και τις πατάτες.
  3. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι ή το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2-2:30 ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει πάρα πολύ. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε το φαγητό, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τις πατάτες και γυρνάμε το αρνί από την άλλη πλευρά. Μαγειρεύουμε για άλλα 20-30 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί ή τη γάστρα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι πατάτες και να ροδοκοκκινίσει το κρέας. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και με μια πράσινη, δροσερή σαλάτα.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 3 με 6.

Πίσω