Αρνί Φρικασέ

  • 20 λεπτά προετοιμασίας και 1:30-1:45 ώρες μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Ένα από τα παραδοσιακά φαγητά, το φρικασέ ετοιμάζεται σύμφωνα με την παράδοση σε γιορτές. Φρικασέ μπορεί να γίνει οποιαδήποτε πρωτεΐνη, δηλαδή το κοτόπουλο, το χοιρινό και το αρνί. Παραδοσιακά, στο φρικασέ χρησιμοποιείται μαρούλι, αλλά εσείς αν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αντίδια ή ακόμα και με στραμναγκάθι! Το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η παρασκευή του αυγολέμονου και η ενσωμάτωσή του στο φαγητό, που πρέπει να γίνουν με γρήγορες κινήσεις για να μην κόψει το αυγολέμονο.

Συστατικά

Αρωματική

  • 1.5-2 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μερίδες (κατά προτίμηση από σπάλα)
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 μαρούλια, καλά πλυμμένα (ή 2 μαρούλια και μισό κιλό άγρια χόρτα), κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 6 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • 2 κ.γλ. αποξηραμένος δυόσμος Ήλιος
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι πολύ καλά. Προσθέτουμε το κρέας μας σε δόσεις και του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές. Φυλάμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο, μέχρι να κάνουμε τα κρεμμύδια μας. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο άνηθο και τον αποξηραμένο δυόσμο και τα σωτάρουμε για 3-4’ μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι να καλυφτεί ίσα-ίσα το κρέας. Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 1-1:15 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  2. Όσο μαγειρεύεται το κρέας, ζεματίζουμε σε ζεστό νερό τα μαρούλια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Όταν αρχίσει να μαλακώνει το κρέας (μετά από τη 1 ώρα), προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 15-20’, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια. Σβήνουμε το μάτι.
  3. Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το λεμόνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε σιγανή ροή μια κουτάλα από το ζωμό του φαγητού ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και ανακινούμε με προσοχή την κατσαρόλα για να πάει παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα με έξτρα λεμόνι, αν επιθυμούμε πιο λεμονάτη γεύση, και φρέσκο ψωμί!

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 9 συν 8.

Πίσω