Αρνί Σούπα

  • 20 λεπτά προετοιμασίας και 2 ώρες μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 6

    Μερίδα/ες

Η σούπα με αρνί είναι μια σούπα πλούσια σε γεύση και πολύ θρεπτική. Κατάλληλη για τις κρύες μέρες του χειμώνα, η σούπα αυτή συνοδεύεται κατάλληλα από φρέσκο, ζεστό ψωμί! Στη συνταγή αυτή μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ελεύθερα όποια λαχανικά επιθυμείτε. Καλές επιλογές είναι το πράσο, το σέλερυ και η σελινόριζα, ενώ αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην αρχή και λίγη μπύρα!

Συστατικά

Αρωματική

  • 1,2 κιλά αρνάκι χωρίς κόκκαλο, κατά προτίμηση από ώμο, κομμένο σε μερίδες
  • 8 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 5 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ..σ. τοματοπελτές
  • 2 κούπες ζωμός βοδινού
  • 2 κούπες νερό
  • 2 φύλλα δάφνης Ήλιος
  • 3 κ.γλ. θυμάρι Ήλιος
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι
  • 200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, σωτάρουμε καλά το κρέας μας σε δόσεις, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα σε όλες τις μεριές. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ξύνοντας ταυτόχρονα με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουμε ό,τι λίπος έχει αφήσει το κρέας. Αυτό το λίπος το χρειαζόμαστε γιατί θα κάνει το φαγητό μας ακόμα πιο γευστικό! Στη συνέχεια, προσθέτουμε και σωτάρουμε για 2 λεπτά και τον πελτέ ντομάτας. Μόλις σωταριστεί, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το αρνάκι μας. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού το αλεύρι.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό, το νερό, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι. Φέρνουμε σε βρασμό και, κατόπιν, ελαττώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για περίπου 1:30 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  3. Ανοίγουμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα μισή ώρα μέχρι το αρνί να έχει μαλακώσει τελείως και οι πατάτες και τα καρότα να έχουν βράσει. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αν έχει μείνει πολύ νερό στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά με ανοιχτό το καπάκι για να εξατμιστεί το νερό. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί!

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 1 συν 2.

Πίσω