Αρνίσια Κεμπάπ

  • 1 ώρα προετοιμασίας και 30 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 12 κεμπάπ

    Μερίδα/ες

Το κεμπάπ είναι ένα από τα πιο γρήγορα, εύκολα, νόστιμα και αρωματικά φαγητά που έχουν ως βάση το κρέας. Συνήθως φτιάχνονται με ένα μείγμα από κιμά αρνίσιο και μοσχαρίσιο, για περισσότερη γεύση και ένταση. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα κρέας, καλύτερα να προτιμήσετε κιμά από αρνί για να μη χάσετε την αυθεντική γεύση του κεμπάπ. Τα αρνίσια κεμπάπ είναι κατάλληλα για ένα μπάρμπεκιου μεταξύ φίλων, για ένα παιδικό πάρτυ ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα!

Συστατικά

Αρωματική

  • 1,5 κιλό αρνίσιος κιμάς
  • 2 κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. σουμάκ Ήλιος
  • 150 ml λάδι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή Ήλιος
  • 1 κ.γλ. κύμινο Ήλιος
  • 1 κ.γλ. ρίγανη Ήλιος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 12 ξυλάκια για σουβλάκια, που τα έχουμε πρώτα μουλιάσει για ένα λεπτό σε νερό
  • Πίτες για σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, το σουμάκ, το λάδι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 45’-1 ώρα, για να αναμειχθούν οι γεύσεις μεταξύ τους.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200C. Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε 12 μέρη. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι γύρω από κάθε καλαμάκι, σχηματίζοντας μακρόστενα κεμπάπ. Τα αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα αλλά να παραμείνει ζουμερό. Σερβίρουμε με τις πίτες και, αν θέλουμε, με τζατζίκι ή γιαούρτι.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 5 συν 8.

Πίσω