Ψητό Αρνί με Κρούστα Μυρωδικών

  • 20 λεπτά προετοιμασίας και 1 ώρα μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Με τη συνταγή αυτή θα καταπλήξετε και θα ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας! Απλή, νόστιμη, μέτριας δυσκολίας και γκουρμέ, είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει τον κάθε ουρανίσκο! Το προτιμότερο κομμάτι κρέατος για αυτό το φαγητό είναι το καρέ, ενώ μπορείτε να «παίξετε» ελεύθερα με τα μυρωδικά που χρησιμοποιούνται, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις! Στην εκτέλεση της παρούσας συνταγής πρέπει να προσέξετε μόνο ένα πράγμα: το σωστό ψήσιμο του αρνιού, το οποίο πρέπει να είναι μέτρια ψημένο για να μη χάσει το κρέας τους χυμούς του και να μην στεγνώσει.

Συστατικά

Αρωματική

  • 1 κιλό αρνίσιο καρέ, με το κόκκαλο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γλ. φασκόμηλο Ήλιος
  • 1 κ.σ. ρίγανη Ήλιος
  • 1 κ.γλ. δεντρολίβανο Ήλιος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 800 γρ. πατάτες, με τη φλούδα, κομμένες σε μικρά κομμάτια (ή μπορούμε να πάρουμε μίνι πατάτες)
  • 2 κ.γλ. μείγμα Carino πατάτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν απλά να μαλακώνουν. Τις στραγγίζουμε και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τις περιχύνουμε με 2 κ.σ. λάδι και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα Carino και τις ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα πολυμίξερ, βάζουμε το ψωμί του τοστ, τις σκελίδες σκόρδου, το ξύσμα λεμονιού, το φασκόμηλο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε για να γίνει μια παχύρρευστη πάστα. Πιέζουμε το μείγμα ψωμιού-μυρωδικών σε όλες τις πλευρές του αρνίσιου καρέ για να κολλήσει καλά.
  3. Αφαιρούμε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και ακουμπάμε το καρέ στη μέση. Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε 25-30 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδοκοκκινίσει. Σε αυτό το σημείο το αρνί θα είναι μέτρια ψημένο (αν το θέλουμε πιο καλοψημένο αφήνουμε για άλλα 5-10’). Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το καρέ να «ξεκουραστεί» για περίπου 10’ πριν το κόψουμε και σερβίρουμε. Χωρίζουμε, κατόπιν, τα παϊδάκια με μαχαίρι και σερβίρουμε σε πιάτα μαζί με τις πατάτες. Συνοδεύουμε με σαλάτα ρόκα και με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 7 συν 6.

Πίσω