Σαλάτα με Αρνί

  • 15 λεπτά προετοιμασίας και 20-30 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  •  μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Συνήθως το αρνί στην Ελλάδα το τρώμε είτε στο φούρνο είτε στην κατσαρόλα μαγειρευτό. Όταν, όμως, θέλουμε να κάνουμε ένα πιο ελαφρύ πιάτο με κύριο συστατικό το κρέας, συνήθως η σκέψη μας πηγαίνει είτε στο κοτόπουλο είτε στο μοσχάρι. Η συγκεκριμένη συνταγή έρχεται για να προσθέσει μια ακόμα επιλογή: το αρνί! Και, πιο συγκεκριμένα, μια πολύ νόστιμη και υγιεινή σαλάτα με βασικό πρωταγωνιστή το αρνί. Το μυστικό σε αυτή τη σαλάτα είναι να μην παραψήσουμε το αρνί. Συγκεκριμένα, το ιδανικό ψήσιμο είναι το μέτριο, να έχει μείνει δηλαδή λίγο κόκκινο στο κέντρο. Με τον τρόπο αυτό, το αρνί μας θα μείνει μαλακό, ζουμερό, χωρίς να χάσει τους χυμούς του!

Συστατικά

Αρωματική, Χωρίς γλουτένη

  • 8 αρνίσια παϊδάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη Ήλιος
  • 2 κ.γλ. θυμάρι Ήλιος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 400 γρ. σπανάκι baby
  • 200 γρ. ρόκα
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Σε ένα μπωλ βάζουμε 50 ml από το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα σκόνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Αλείφουμε με το μείγμα αυτό το κάθε παϊδάκι από όλες τις πλευρές. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε λίγο λάδι και βάζουμε μέσα τα παϊδάκια μας. Τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο γιατί έτσι θωρακίζουμε το κρέας μας και δεν το αφήνουμε να χάσει τους χυμούς του. Αφού κάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλο το κρέας, το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 10-15’, γυρνώντας τα παϊδάκια στη μέση για να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές. Μετά από 15’ βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε το κρέας να «ξεκουραστεί» για 5’.
  3. Όσο τα παϊδάκια μας «ξεκουράζονται», σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα, τα ντοματίνια και το κατσικίσιο τυρί. Σε μπωλ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 50 ml ελαιόλαδο μαζί με το μπαλσάμικο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε σε πιάτα. Βάζουμε στο κάθε πιάτο από 2 παϊδάκια, ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε!

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 2 συν 9.

Πίσω