Προϊόντα

Αρωματικά φυτά

Άνηθος

Ο Άνηθος είναι ένα από τα ομορφότερα βότανα που γνωρίζουμε. Είναι τόσο ελαφρύς και λεπτός που και μόνο για την εμφάνισή του θα τον χρησιμοποιούσαμε για να ομορφύνει πολλά από τα αγαπημένα πιάτα μας.

περισσότερα

Βασιλικός

Στην Ελλάδα είναι από τα πιο κοινά οικιακά φυτά. Mέλος της οικογενείας της μέντας ο βασιλικός μας θυμίζει άνοιξη και καλοκαίρι. Αρωματικό και γλυκό αναδυκνύει ζυμαρικά, σάλτσες, σαλάτες ψάρια και

περισσότερα

Δάφνη

Πρόκειται για ένα αρωματικό αειθαλές δέντρο ή μεγάλος θάμνος με πράσινα, γυαλιστερά φύλλα, στην περιοχή της Μεσογείου και τα φύλλα χρησιμοποιούνται για καρύκευμα στη μαγειρική σε βραστά, σούπες,

περισσότερα

Δενδρολίβανο

Οι τρυφεροί βλαστοί και τα φύλλα του δεντρολίβανου χρησιμοποιούνται σαν αρωματικό σε πολλά φαγητά. Στα ψητά δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Στη ζαχαροπλαστική το χρησιμοποιούν κυρίως στα γλυκά του

περισσότερα

Δυόσμος

H Ανατολική κουζίνα τον προσθέτει σε κεφτέδες, σαλάτες, σε αρωματισμένα ποτά ζαχαροπλαστική και πολλά άλλα πιάτα για να προσδώσει φρεσκάδα στη γεύση του φαγητού και το άρωμα της μέντας. Δυόσμος και

περισσότερα

Εστραγκόν

Εστραγκόν δεν είναι ένα βότανο που θα το βάλετε όπου νά’ ναι. Θα πρέπει να βρείτε μια συνταγή που να το προτείνει διότι η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερη. Πειραματισμοί βεβαίως πάντα χωράνε και θα

περισσότερα

Θυμάρι

Το θυμάρι χρησιμοποιείται φρέσκο και αποξηραμένο. Στην Ελλάδα θα το χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε και να προσθέσετε γεύση στο κρέας, σαλάτες, μαρινάδες και ψάρια. Το θυμάρι διατηρεί τη γεύση του

περισσότερα

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός συχνά χρησιμοποιείται σε πιάτα με πατάτες (βραστές ή πουρέ πατάτας), σε πιάτα με ρύζι (ριζότο ή πιλάφι), στα ψάρια, τηγανητό κοτόπουλο, αρνί, μπριζόλες, κρέας ή λαχανικά βραστά (όπως

περισσότερα

Ριγανη

Η Ρίγανη είναι ένα σημαντικό βότανο για την Ελληνική και Μεξικάνικη κουζίνα. Η Ελληνική/Μεσογειακή ρίγανη είναι τελείως διαφορετικό είδος από την Μεξικανική. Χρησιμοποιείται για τη γεύση των φύλλων

περισσότερα

Σέλινο

To σέλινο είναι ένα απίστευτα αρωματικό και γεμάτο βιταμίνες φυτό. Στη ξερή μορφή του αποξηραίνουμε μόνο τα φύλλα του φυτού και μπορούμε να εμπλουτίσουμε συνταγές με σούπες και κατσαρόλας. Προσοχή

περισσότερα