Ο Άνηθος είναι ένα από τα ομορφότερα βότανα που γνωρίζουμε. Είναι τόσο ελαφρύς και λεπτός που και μόνο για την εμφάνισή του θα τον χρησιμοποιούσαμε για να ομορφύνει πολλά από τα αγαπημένα πιάτα μας. Με γεύση ξινό-γλυκια τον προσθέτουμε σε σαλάτα, σάλτσες, λαχανικά, κρέας, ψάρι.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Άνηθος - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 50
Επαγγ. Φάκελο 500
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Ταιριάζει με πολλά λαχανικά ρίζας, όπως οι πατάτες, τα καρότα και η σελινόριζα. Επίσης σε σαλάτες πράσινες απ’ ευθείας επάνω στα λαχανικά ή στο ντρέσινγκ γιαουρτιού της σαλάτας, σε ντιπ μαλακού τυριού ή γιαουρτιού και βεβαίως στο γνωστό μας τζατζίκι. Προσθέτει άρωμα και γεύση σε πολλά πιάτα, όπως παστός σολομός, σούπα μπορς και άλλες σούπες, καθώς και τουρσιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον άνηθο

Τα φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα άνηθου χρησιμοποιούνται ευρέως ως βότανα στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Βαλτική, τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία.

Εχει μυοχαλαρωτικές ιδιότητες, αυξάνει την αντοχή, είναι διουρητικός ώστε βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, αλάτων, και το νερό από το σώμα. Επιπλέον, είναι αποτελεσματικός στον τυμπανισμό, έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες (αποτρέπει κράμπες). Αυξάνει την λίμπιντο λόγω της παρουσίας της αργινίνης και εξασφαλίζει την υγεία των οστών και δοντιών, δεδομένου ότι είναι μια καλή πηγή ασβεστίου.

Ο άνηθος είναι φανταστικός με τα ψάρια όλων των ειδών. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε μια μαρινάδα ή τελευταία στιγμή του μαγειρέματος. Μερικές φορές, ζυμώνουμε άνηθο σε ένα κομμάτι βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει πάνω από τα ψάρια που μόλις βγάλαμε από τη φωτιά.

Συνταγές που χρησιμοποιούν άνηθο

Πίσω