Πρόκειται για ένα αρωματικό αειθαλές δέντρο ή μεγάλος θάμνος με πράσινα, γυαλιστερά φύλλα, στην περιοχή της Μεσογείου και τα φύλλα χρησιμοποιούνται για καρύκευμα στη μαγειρική σε βραστά, σούπες, κοκκινιστά.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Δάφνη - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 25
Διαφ.Φάκελος με χαρτόνι 15
Φάκελος 20
Πλαστικό 10
Επαγγ. Φάκελο 500
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Τα αρωματικά φύλλα προστίθενται ολόκληρα σε ιταλικές σάλτσες ζυμαρικών. κόκκινες σάλτσες, σε σούπες και σε ζωμούς, καθώς επίσης και ως αρωματικό πρόσθετο σε ένα κοκτέιλ το bloody Mary. Πριν σερβίρετε το φαγητό αφαιρέστε από την κατσαρόλα τα φύλλα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δάφνη

Το ίδιο το φύλλο δεν έχει καμιά ιδιαίτερη γεύση. Βουτήξτε όμως ζωμό λαχανικών ή κρέατος, σούπες και φαγητά κατσαρόλας και το φαγητό διαπερνάται από αρωματισμένη γεύση. Δεν είναι από τα καρυκεύματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά η ξυλώδης γεύση του με την ελαφρά πικράδα, ισορροπεί τις γεύσεις των υπόλοιπων συστατικών.

Χρησιμοποιείται κυρίως σε φαγητά που θέλουν αργό  βράσιμο αλλά και σε πιο γρήγορα πιάτα όπως σάλτσες ζυμαρικών, ριζότο, αλλά και μια απλή κατσαρόλα ρύζι. Το μυστικό είναι όπου το βάζουμε να έχει κάποια υγρά η συνταγή ώστε να αρχίσει η διαδικασία  απελευθέρωσης των ουσιών του.

Ο καλύτερος τρόπος συντήρησης δεν είναι να τα φυλάξετε στο ντουλάπι της κουζίνας αλλά στην κατάψυξη όπου διατηρούν ανέπαφα για πολύ καιρό τα αρώματα και τις ιδιότητές τους.

 

Συνταγές που χρησιμοποιούν δάφνη

Πίσω