Δενδρολίβανο

Οι τρυφεροί βλαστοί και τα φύλλα του δεντρολίβανου χρησιμοποιούνται σαν αρωματικό σε πολλά φαγητά. Στα ψητά δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Στη ζαχαροπλαστική το χρησιμοποιούν κυρίως στα γλυκά του κουταλιού. 

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Δενδρολίβανο - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 70
Επαγγ. Φάκελο 500
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Είναι ένα δυνατό βότανο στο οποίο αν κάνετε κατάχρηση θα συντρίψει τη γεύση στο φαγητό σας. Προτείνουμε να ξεκινήσετε μια μια ελάχιστη ποσότητα και από εκεί θα δείτε πόσο σας ευχαριστεί να το αυξήσετε. Κατα τη χρήση του, για να εκφράσει όλη τη δύναμή του χρειάζεται η συνταγή να έχει υγρά μέσα στα οποία θα αποδώσει κατά το βράσιμο όλη του την αξία.

Τα πιο δημοφιλή για χρήση: κρέας, κοτόπουλο, ψητά λαχανικά, σούπα, στιφάδο, μαρινάδες.

Περισσότερες πληροφορίες για το δενδρολίβανο

Η όψη του δεν σε προδιαθέτει να το βάλεις στο στόμα σου διότι είναι σκληρό και μυτερό. Αρκεί όμως να συνθλίψει κανείς μερικά τέτοια φυλλαράκια ανάμεσα στα δάκτυλά του για να απολαύσει το άρωμα που κλείνουν μέσα τους. Προέρχεται από Μεσογειακό θάμνο και είναι από τα λίγα αρωματικά που διατηρούν τα αρώματά τους πολύ καλά και μετά την αποξήρανση Έχουν ένα ευχάριστο άρωμα που μοιάζει με αυτό του τσαγιού και η γεύση του είναι ελαφρώς πικρή γήινη και λίγο καυτερή.

Συνταγές που χρησιμοποιούν δενδρολίβανο

Πίσω