Η Ρίγανη είναι ένα σημαντικό βότανο για την Ελληνική και Μεξικάνικη κουζίνα. Η Ελληνική/Μεσογειακή ρίγανη είναι τελείως διαφορετικό είδος από την Μεξικανική. Χρησιμοποιείται για τη γεύση των φύλλων της, τα οποία μπορεί να είναι πιο γευστικά όταν ξηραίνονται από ότι φρέσκα.  Έχει μια αρωματική, ζεστή και ελαφρώς πικρή γεύση, η οποία μπορεί να ποικίλει σε ένταση.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Ρίγανη - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 80
Διαφ.Φάκελος με χαρτόνι 50
Φάκελος 50
Πλαστικό 30
Επαγγ. Φάκελο 500
Επαγγ. Πλαστικό 135
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Χρησιμοποιείστε ρίγανη σε σάλτσες ντομάτας, πίτσες, ψητά κρέατα με πρώτο το αρνί, και άλλα πιάτα με δυνατές γεύσεις. Επίσης σε τηγανητά ή ψητά λαχανικά, και ψάρι. Στην Ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιείται κυρίως για τον αρωματισμό κρεάτων, ειδικά πρόβειου κρέατος, μπάρμπεκιου και κεμπάπ αλλά και στην ελληνική σαλάτα, και στο λαδολέμονο που συνοδεύει πολλά ψάρια ή κρεατικά και κάποια φαγητά κατσαρόλας.

Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική αλλά και ως αφέψημα, το οποίο αναφέρεται ως εξαιρετικό κατά του βήχα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ρίγανη

Η Ρίγανη είναι ένα σημαντικό βότανο για την Ελληνική και Μεξικάνικη κουζίνα. Η Ελληνική/Μεσογειακή ρίγανη είναι τελείως διαφορετικό είδος από την Μεξικανική. Η ρίγανη είναι γνωστό βοτανικά ως Origanum vulgare και ονομάζεται άγρια μαντζουράνα σε πολλά μέρη της Ευρώπης, δεδομένου ότι συνδέεται στενά με το φυτό που γνωρίζουμε ως μαντζουράνα. Η Μεσογειακή ρίγανη είναι μέλος της οικογένειας της μέντας. Η Ελληνική ρίγανη θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Έχει ισχυρή γεύση, αν και αναλόγως το σημείο που φύεται μπορεί να είναι πιο πικρή, γλυκιά, ή πιπεράτη. Η Ελληνική ρίγανη τείνει να είναι η πιο αλμυρή και γήινη, ενώ η ιταλική είναι ηπιότερη και η Τουρκική είναι πιο πικάντικη.

Συνταγές που χρησιμοποιούν ρίγανη

Πίσω