Το θυμάρι χρησιμοποιείται φρέσκο και αποξηραμένο. Στην Ελλάδα θα το χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε και να προσθέσετε γεύση στο κρέας, σαλάτες, μαρινάδες και ψάρια. Το θυμάρι διατηρεί τη γεύση του κατά την ξήρανση καλύτερα από πολλά άλλα βότανα.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Θυμάρι - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 100
Επαγγ. Φάκελο 500
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Ζυμαρικά και ψητά κρέατα. Σούπες, βραστά, λαχανικά, σάλτσες, πατάτες όλων των ειδών, πιάτα με ρύζι, ακόμη και επάνω σε φρέσκο ψωμί με λάδι και αλάτι χονδρό. Συνδυάζεται ωραία με ρίγανη (αν και της μοιάζει) και ματζουράνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το θυμάρι

Νωπό ή ξερό, το θυμάρι είναι από τα κύρια αρωματικά στη μαγειρική μας. Δεν θέλει πολύ σκέψη γιατί ταιριάζει παντού. Έχει γήινη γεύση και άρωμα εξοχής. 

Ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου από θυμάρι, προσθέτουν μια πικάντικη γεύση σε μια μέτρια κατσαρόλα με κοκκινιστό αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι κυρίως ένα αρωματικό καρύκευμα. Η Ελληνική, Ιταλική και Γαλλική κουζίνα το χρησιμοποιούν πολύ.

Συνταγές που χρησιμοποιούν θυμάρι

Πίσω