Χαμομήλι

Χαμομήλι είναι ένα πανάρχαιο φαρμακευτικό βότανο γνωστό στην αρχαία Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Ρώμη. Κατά τον Μεσαίωνα, οι άνθρωποι στράφηκαν προς αυτό ως φάρμακο για πολλές παθήσεις

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Χαμομήλι - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 40
Διαφ.Φάκελος με χαρτόνι 20
Φάκελος 25
Επαγγ. Φάκελο 300
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Πρόσφατες έρευνες έχουν αναδείξει το χαμομήλι να έχει αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή ιδιότητα. Είναι μυοχαλαρωτικό, αντισπασμωδικό, αντιαλλεργικό και διαθέτει  καταπραϋντικές ιδιότητες. Το Χαμομήλι χρησιμοποιείται ως φάρμακο στη φαρμακοποιία 26 χωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για το χαμομήλι

Κατά τον Μεσαίωνα, οι άνθρωποι στράφηκαν προς αυτό ως φάρμακο για πολλές παθήσεις συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, κολικούς, πυρετούς, φλεγμονές, ναυτία, νευρικότητα, ασθένειες παιδικές, δερματικές παθήσεις και τον καρκίνο. Ως δημοφιλής θεραπεία, μπορεί να θεωρηθεί ως το Ευρωπαϊκό ομόλογό του κινεζικού τονωτικού Ginseng.

Το χαμομήλι θεωρείται εύπεπτο και ευκοίλιο. Ανανεώνει τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια. Είναι κατάλληλο για το κοινό κρυολόγημα, τη στοματίτιδα, την ουλίτιδα και τις αιμορροΐδες, ενώ οι κομπρέσες με χαμομήλι καταπραΰνουν και θεραπεύουν τις τοπικές φλογώσεις και μολύνσεις, παρέχοντας φροντίδα σε δερματικά έλκη.

Πίσω