Δίκταμο

Θεραπευτικό και αρωματικό φυτό που φύεται αποκλειστικά στις άγριες πλαγιές και φαράγγια της Κρήτης. Το δίκταμο της Κρήτης χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό των τροφίμων και για ιατρικούς σκοπούς. Το ∆ίκταμο χρησιμοποιείται σαν τσάι από βότανα και σε φυσικά προϊόντα ομορφιάς.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Δίκταμο - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 20
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ή λιγότερο σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, αφήστε 5 λεπτά, προσθέστε λίγο μέλι και καλή σας απόλαυση! Μην πετάτε τα φύλλα στον κάδο, μετά τη χρήση, αλλά ρίξτε τα στις γλάστρες σαςΈχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και σίδηρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκταμο

Λέγεται ότι συμβολίζει την αγάπη και ότι είναι αφροδισιακό, μόνο οι πιο ένθερμα ερωτευμένοι μαζεύουν αυτό το σπάνιο φυτό στις βουνοπλαγιές και τα βαθιά φαράγγια της Κρήτης.  Ακόμη και τα τελευταία χρόνια, η συλλογή δίκταμου Κρήτης ήταν μια επικίνδυνη ενασχόληση.

Το Δίκταμο της Κρήτης υμνήθηκε ανέκαθεν και εξάγεται για χρήση σε φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα αρωματοποιίας προστίθεται σε ποτά για γεύση, όπως βερμούτ και αψέντι. Έχει αντισηπτική δράση, τόνωση και σπασμολυτικές ιδιότητες. Θεραπεύει πληγές, καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα, καθώς είναι και κατά της γρίπης και του κρυολογήματος. Συμβάλλει στην πρόληψη και την αγωγή των κυκλοφορικών και καρδιακών προβλημάτων, καταπραΰνει πονοκεφάλους, και στομαχικές διαταραχές, πονόδοντους και αποστήματα.

Συνταγές που χρησιμοποιούν δίκταμο

Πίσω