Φασκόμηλο

Φασκόμηλο είναι ένα μέλος της οικογένειας της μέντας, και έχει έντονη γεύση όπως και η μέντα. Μεσογειακό βότανο, με γλυκιά και κάπως πικρή, γεύση και το άρωμα πεύκων. Συχνά ανακαλύπτουμε και άρωμα ευκαλύπτου και νότες εσπεριδοειδών.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Φασκόμηλο - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 30
Φάκελος 20
Επαγγ. Φάκελο 300
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Ταιριάζει πολύ καλά με κοτόπουλο και άλλα πουλερικά, καθώς και το χοιρινό και το λουκάνικο. Φασκόμηλο και χειμωνιάτικη κολοκύθα είναι επίσης ένας συχνός συνδυασμός, από τους λίγους όπου το φασκόμηλο συνδυάζεται με ένα γλυκό συστατικό. Θα βρείτε επίσης το φασκόμηλο σε πολλές Ιταλικές συνταγές μαγειρικής - συνταγές με φασόλια, πιάτα με πατάτες, γεμιστά κρέατα, αλμυρά ψωμιά και ζυμαρικά

Περισσότερες πληροφορίες για το φασκόμηλο

Το φασκόμηλο σε ρόφημα είναι εύπεπτο και αντιπυρετικό, με αντιιδρωτικές ιδιότητες για την υπερίδρωση των χεριών, του σώματος και της νυχτερινής εφίδρωσης. Το ρόφημά του καταπραΰνει τη φαρυγγιτίδα και τη λαρυγγίτιδα. Επιπλέον, βοηθά στην εξάλειψη της ακμής, ενώ πολλοί το χρησιμοποιούν και ως ισχυρό απολυμαντικό χώρου από μικρόβια και ασθένειες.

Η γεύση του φασκόμηλου είναι δυνατή, ξεχωριστή γλυκόπικρη γεύση που δεσπόζει εύκολα σε ένα πιάτο. Γι’ αυτό το έχουμε σε "περιστασιακή χρήση" στη μαγειρική.

Συνταγές που χρησιμοποιούν φασκόμηλο

Πίσω