Χοιρινές Μπριζόλες με Πολέντα

  • 1 ώρα προετοιμασίας και 45-60 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Αυτή η συνταγή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε οποιαδήποτε περίσταση. Οι χοιρινές μπριζόλες μαρινάρονται σε ένα μείγμα ουίσκι, μελιού και μουστάρδας και μετά ψήνονται στον ιδανικό βαθμό ψησίματος. Συνοδεύονται με πολέντα, ένα χυλό από σιγοβρασμένο κίτρινο καλαμπόκι. Η πολέντα προέρχεται από τη βόρεια και κεντρική Ιταλία. Χρειάζεται λίγη προσοχή στο ψήσιμο για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα και να χυλώσει σωστά. Καταναλώνεται αμέσως αλλιώς την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια τα οποία μπορούμε ή να τα ψήσουμε ή να τα τηγανίσουμε.

Συστατικά

Αρωματική

  • 4 μπριζόλες χοιρινές (περίπου 200 γρ. η καθεμιά)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ουίσκι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ. γλ. Carino μπάρμπεκιου
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι Καπνιστό Κύπρου Ήλιος
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά Ήλιος
  • 400 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2200 ml νερό
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο φασκόμηλο Ήλιος
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι χοντρό (περίπου 2 κ.σ.)

Εκτέλεση

  1. Σε μπωλ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ουίσκι, τη μουστάρδα, το Carino μπάρμπεκιου, το μέλι, το καπνιστό αλάτι, το χυμό πορτοκαλιού και την πάπρικα. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και ανακατεύουμε ώστε η μαρινάδα να καλύψει ολόκληρο το κρέας μας. Καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  2. Μισή ώρα πριν βγάλουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο, αρχίσουμε να ετοιμάζουμε την πολέντα μας. Βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε από ψηλά το καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας συνέχεια. Σιγομαγειρεύουμε την πολέντα μας για περίπου 45’ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε το φασκόμηλο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τις μπριζόλες μας.
  3. Βάζουμε στο μάτι ένα σχαροτήγανο. Το αφήνουμε να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά μέχρι να βγάζει σχεδόν καπνούς. Ακουμπάμε τις μπριζόλες μας στο σχαροτήγανο και αρχικά τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα από την κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε, στη συνέχεια, τη θερμοκρασία και ψήνουμε για 10-12’ από την κάθε πλευρά. Μόλις ψηθούν και είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε ένα πιάτο, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για 5’. Σερβίρουμε τις μπριζόλες μαζί με την πολέντα και, αν θέλουμε, με μια σαλάτα ρόκα-σπανάκι.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 8 με 9.

Πίσω