Χοιρινή Τηγανιά

  • 10 λεπτά προετοιμασίας και 20 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα από τους κλασικούς και πιο νόστιμους ελληνικούς μεζέδες, κατάλληλος για να συνοδεύσει το τσίπουρο ή το ούζο! Παραδοσιακά ετοιμαζόταν τα Χριστούγεννα, ενώ ανάλογα με τις προτιμήσεις προστίθεται ή όχι κάποιο αλκοόλ, συνήθως τσίπουρο ή ούζο.

Συστατικά

Αρωματική, Χωρίς γλουτένη

  • 1 κιλό χοιρινό (κατά προτίμηση λαιμός χωρίς κόκκαλα), κομμένο σε μπουκιές
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες
  • 1 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο ή ούζο
  • 2 κ.γλ. μείγμα Carino barbecue
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Με χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε τις μπουκιές του χοιρινού. Τις βάζουμε σε μπωλ, προσθέτουμε το μείγμα Carino και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι. Σωτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι για 3’ μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σωτάρουμε για 4-5’ μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε και το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές, για περίπου 5’. Σβήνουμε με το τσίπουρο ή το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ζεστό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσει το κρέας. Διαλύουμε τη μουστάρδα σε 2 κ.σ. νερό και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3’. Σερβίρουμε και καταναλώνουμε αμέσως.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Ποιο είναι το αθροισμα των 9 και 3?

Πίσω