Χοιρινό Με Φασόλια

  • 1 λεπτά προετοιμασίας και 1:30-1:45 ώρα μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4-5

    Μερίδα/ες

Νόστιμο και μερακλίδικο φαγητό, καθαρά ελληνικό, που ταιριάζει ένα από τα πιο νόστιμα όσπρια με το χοιρινό. Το χοιρινό με φασόλια είναι ένα πλούσιο και γευστικότατο πιάτο που είναι σίγουρο ότι θα σας ζεστάνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα!

Συστατικά

Αρωματική, Χωρίς γλουτένη

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα ή λαιμό κομμένο σε μπουκιές
  • 500 γρ. φασόλια ξερά
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης Ήλιος
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 κονσέρβα τριμμένη ντομάτα
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά Ήλιος
  • 2 κ.γλ. αποξηραμένο σέλινο Ήλιος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 45’-1 ώρα. Δεν θέλουμε να μαλακώσουν τελείως αυτή τη στιγμή, γιατί αργότερα θα τα μαγειρέψουμε και μαζί με το χοιρινό.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Σωτάρουμε για 7-8’ ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και να ροδοκοκκινίσει το κρέας. Καλύπτουμε το κρέας με νερό και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 45’-1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  3. Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα βρασμένα φασόλια, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης, τον ντοματοπελτέ, την τριμμένη ντομάτα, την πάπρικα και το αποξηραμένο σέλινο. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και ελαττώνουμε τη θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε για 30-40’, μέχρι να δέσει και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί και τυρί φέτα.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Ποιο είναι το αθροισμα των 7 και 3?

Πίσω