Κοκκινιστό Χοιρινό με Μπύρα

  • 1 λεπτά προετοιμασίας και 1:30-1:45 ώρα μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4-5

    Μερίδα/ες

Το κοκκινιστό κρέας από μόνο του είναι ένα πολύ νόστιμο και αγαπημένο φαγητό. Αν, όμως, προσθέσουμε μπύρα τότε αυτόματα το φαγητό μας μετατρέπεται σε κάτι πιο ιδιαίτερο, πιο νόστιμο, πιο πρωτότυπο, πιο γεμάτο σε γεύση. Η μπύρα που θα χρησιμοποιήσουμε για αυτή τη συνταγή καλό είναι να είναι μαύρη, επειδή η μαύρη μπύρα έχει πιο πλούσια γεύση και ταιριάζει περισσότερο με τα κρέατα. Για κρέας, το ιδανικό είναι η χοιρινή σπάλα. Το φαγητό αυτό θέλει σιγανό και αργό μαγείρεμα για να ελευθερώσει η μπύρα όλα τα αρώματά της και να μελώσει σωστά το κρέας.

Συστατικά

Αρωματική, Χωρίς γλουτένη

  • 1,5-2 κιλά χοιρινή σπάλα κομμένο σε μπουκιές
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 1-2 φύλλα δάφνης Ήλιος
  • 1 κούπα τριμμένη ντομάτα κονσέρβα
  • 1 κούπα ζωμό βοδινού
  • 1 μπουκάλι μαύρη μπύρα
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • Πιπέρι
  • Καπνιστό αλάτι Κύπρου Ήλιος

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα κομμάτια του χοιρινού σε δόσεις και τα ροδοκοκκινίζουμε από όλες τις πλευρές. Αφού πάρουν ωραίο χρώμα όλα τα κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Βάζουμε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10’. Προσθέτουμε το χοιρινό και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φύλλα δάφνης, το ζωμό βοδινού, τη μαύρη μπύρα, τη καστανή ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για 50’-1 ώρα.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20’, μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού. Σερβίρουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με χυλοπίτες ή παπαρδέλες.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Ποιο είναι το αθροισμα των 9 και 6?

Πίσω