Προϊόντα

Είδη Ζαχαροπλαστικής

Αμμωνία

Η αμμωνία χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων ως αυξητικός παράγοντας για επίπεδα ψημένα προϊόντα, όπως μπισκότα και κράκερ. Η χρήση της ήταν πολύ διαδεδομένη στο σπίτι πριν την εμφάνιση της

περισσότερα

Βανίλια

Η Βανίλια, με τη θαυμάσια αρωματική γεύση της, είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιημένη αρωματική ουσία στις ζύμες, τα γλυκά, και άλλα επιδόρπια. μπισκότα, πίτες, κέικ, και όλες οι γλυκιές συνταγές απαιτούν

περισσότερα

Κακουλέ-Κάρδαμο

Χρησιμοποιείται τριμμένο ή ολόκληρο, σε γλυκιές αλλά και αλμυρές συνταγές, αυτό το θερμό και ιδιαίτερα αρωματικό μπαχαρικό χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο από τις σκανδιναβικές χώρες, έως την Ινδία

περισσότερα

Κρεμόριο

Το Κρεμόριο είναι εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό, ενώ χρησιμοποιείται και ως ρυθμιστής οξύτητας και αρωματικό συστατικό. Στα τρόφιμα, το κρεμόριο χρησιμοποιείται για σταθεροποιητικό, για να μην

περισσότερα

Μαστίχα

Στην Ελλάδα, είναι γνωστή ως τα “δάκρυα της Χίου», και παράγεται παραδοσιακά σε αυτό το ελληνικό νησί, και, όπως και οι άλλες φυσικές ρητίνες, παράγεται σε “δάκρυα” ή σταγονίδια. Μαστίχα είναι ένα

περισσότερα

Μαχλέπι

Μαχλέπι είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους ενός είδους κερασιάς. Η γεύση του είναι παρόμοια με ένα συνδυασμό πικραμύγδαλου και κερασιού.

περισσότερα

Σόδα

Το Όξινο ανθρακικό νάτριο, που αναφέρεται ως «σόδα»  ή μαγειρική σόδα, χρησιμοποιείται κυρίως στο μαγείρεμα (ψήσιμο), ως διογκωτικός παράγοντας. Αντιδρά με όξινα συστατικά, γάλα, μέσα σε

περισσότερα

Μπέικιν Πάουντερ

Η Μπέικιν πάουντερ, όπως η μαγειρική σόδα και η μαγιά, είναι ένας παράγοντας διόγκωσης ζύμης χωρίς μαγιά. Η Μπέικιν πάουντερ ελαφραίνει την υφή του κέικ με τη διεύρυνση φυσαλίδων αέρα μέσα στη ζύμη. Η

περισσότερα