Η αμμωνία χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων ως αυξητικός παράγοντας για επίπεδα ψημένα προϊόντα, όπως μπισκότα και κράκερ. Η χρήση της ήταν πολύ διαδεδομένη στο σπίτι πριν την εμφάνιση της σύγχρονης μπέικιν πάουντερ.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Αμμωνία - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Φάκελο 30
Επαγγ. Φάκελο 500
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Χρήση σε μπισκότα, κράκερ, και άλλα προϊόντα ζύμης αφού με αυτή επιτυγχάνουμε φούσκωμα σε ζύμες για μικρού σχήματος ψημένα προϊόντα.

Περισσότερες πληροφορίες για την αμμωνία

H μαγειρική αμμωνία είναι μια λευκή σκόνη που χρησιμοποιείται ως παράγοντας φουσκώματος, προστιθέμενη ως συστατικό κατά την παρασκευή πολλών διαφορετικών τύπων τραγανών αρτυμάτων όπως γλυκά σφολιάτας, επίπεδα ψωμιά, κράκερ, μπισκότα και άλλα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψησίματος μπορεί να προκύπτει ένα άρωμα αμμωνίας, αλλά δεν παραμένει και δεν γίνεται καν αντιληπτό κατά τη βρώση. Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνουμε με τη χρήση της αμμωνίας είναι ένα ελαφρύ, αέρινο τραγανό, και κάπως αφράτο προϊόν. Σήμερα στην οικιακή χρήση το έχουμε αντικαταστήσει με την μπέικιν πάουντερ ή τη μαγειρική σόδα. Ωστόσο, από πολλούς προτιμάται η χρήση της αμμωνίας διότι επιθυμούν ένα αποτέλεσμα μια πιο ελαφρό ή τραγανό σε υφή απ’ ότι επιτυγχάνουν με την μπέικιν πάουντερ ή τη σόδα.

Η αμμωνία ενεργοποιείται όταν προστίθεται σε ένα μίγμα σφολιάτας ή ζύμης και θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου ή ψήνεται, αφού η θερμότητα είναι ο καταλύτης για την ενεργοποίηση της χημικής αντίδρασης και τη πρόκληση των αερίων. Η χημική αντίδραση απελευθερώνει ένα αέριο (αμμωνία) που προκαλεί διόγκοση των ψημένων αγαθών.
Διατηρήστε την σε ένα αεροστεγές σφραγισμένο δοχείο, όπως ένα γυάλινο βάζο με αεροστεγές καπάκι. Όταν την αποθηκεύεται σε δροσερό και ξηρό χώρο, μπορεί να συντηρηθεί για αρκετά χρόνια. Όταν μια συνταγή προτείνει τη χρήση διττανθρακικής αμμωνίας, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ίσες ποσότητες μπέικιν πάουντερ εάν είναι απαραίτητο. Για να προσδιορίσετε αν είναι ακόμη ενεργή, προσθέστε μια κουταλιά της σκόνης σε ένα ποτήρι που περιέχει χυμό λεμονιού ή ξύδι και να δείτε αν αφρίζει. Αν όχι, είναι μπαγιάτικη.

Συνταγές που χρησιμοποιούν αμμωνία

Πίσω