Στην Ελλάδα, είναι γνωστή ως τα “δάκρυα της Χίου», και παράγεται παραδοσιακά σε αυτό το ελληνικό νησί, και, όπως και οι άλλες φυσικές ρητίνες, παράγεται σε “δάκρυα” ή σταγονίδια. Μαστίχα είναι ένα βασικό συστατικό στα ελληνικά γιορτινά ψωμιά, για παράδειγμα, το γλυκό τσουρέκι και τη παραδοσιακή βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Μαστίχα - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Φάκελο 5
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Στην Ελλάδα, η μαστίχα χρησιμοποιείται σε λικέρ μαστίχας όπως Μαστιχάτο, στο γλυκό κουταλιού τη γνωστή “Βανίλια”, σε ποτά, τσίχλες, καραμέλες, γλυκά και ψωμιά. Επίσης, χρησιμοποιείται στα λουκούμια και στο παγωτό μαστίχας. Σε επιδόρπια, ως συστατικό σε μαρμελάδες ή γλυκά, όπου η μαστίχα αντικαθιστά το άμυλο αραβοσίτου και τη ζελατίνη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μαστίχα

Μαστίχα χρησιμοποιείται κυρίως είτε ως αρωματική ύλη ή για τις ιδιότητες που είναι ευεργετικές για τα ούλα μας, όπως η μαστίχα ως τσίχλα. Επίσης χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό στην παραγωγή καλλυντικών, όπως οδοντόκρεμα, λοσιόν για τα μαλλιά και το δέρμα, και αρώματα.

Ως μπαχαρικό, χρησιμοποιείται στην Ελλάδα σε οινοπνευματώδη ποτά για τη γεύση της, σε λικέρ, τσίχλες, και μια σειρά από κέικ, αρτοσκευάσματα, γλυκά του κουταλιού και γλυκά. Κάποιες φορές χρησιμοποιείται ακόμη και στην παραγωγή τυριών. Η Μαστίχα είναι ένα βασικό συστατικό στο παγωτό καϊμάκι αλλά και άλλα γλυκίσματα όπως σε λουκούμια δίνοντάς τους ασυνήθιστη υφή και φωτεινή λευκότητα. Στο Λίβανο και την Αίγυπτο, το μπαχαρικό χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα, από σούπες με κρέας έως επιδόρπια, ενώ στο Μαρόκο, ο καπνός από τη ρητίνη χρησιμοποιείται για να προσδίδει ιδιαίτερη γεύση στο νερό.

Συνταγές που χρησιμοποιούν μαστίχα

Πίσω