Γύρος Κοτόπουλο με Γρήγορο Τζατζίκι

  • 20 λεπτά προετοιμασίας και 20 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Ο γύρος πήρε το όνομά του από τη λέξη «γύρα», την περιστροφή που κάνει το κρέας καθώς ψήνεται.  Τη συνταγή για το γύρο την έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη και τώρα ο γύρος είναι γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο. Για τη συνταγή επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο, επειδή είναι πιο γευστικό από το στήθος. Αν, όμως, θέλετε λιγότερα λιπαρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο από στήθος ή να κάνετε ένα συνδυασμό. Σερβίρουμε το γύρο με ένα γρήγορο τζατζίκι και μπορούμε να συνοδεύσουμε με πίτες για σουβλάκι, ντομάτα σε φέτες και κρεμμύδι σε φέτες.

Συστατικά

Αρωματική, Χωρίς γλουτένη

  • 800 γρ. φιλέτο από μπούτι (ή στήθος) κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. Carino κοτόπουλο
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για το γρήγορο τζατζίκι

  • 200-250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. Carino τζατζίκι
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το Carino, το ξύσμα και το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε μια πάστα. Προσθέτουμε τις λεπτές λωρίδες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι η πάστα να καλύψει όλο το κρέας μας.
  2. Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε σε δόσεις το κοτόπουλο και το ψήνουμε για περίπου 10’ από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το κοτόπουλο.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το Carino τζατζίκι και το ξύσμα. Ελέγχουμε τη γεύση του και ανάλογα με τις προτιμήσεις προσθέτουμε και άλλο Carino.
  4. Σερβίρουμε το γύρο μας με το γρήγορο τζατζίκι και, αν θέλουμε, συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Ποιο είναι το αθροισμα των 2 και 3?

Πίσω