Κοτόπουλο Cordon Bleu

  • 20 λεπτά προετοιμασίας και 30-40 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  •  μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Ο γαλλικός όρος Cordon Bleu μεταφράζεται ως «μπλε κορδέλα». Σύμφωνα με την κορυφαία εγκυκλοπαίδεια της γαστρονομίας, Larousse Gastronomique, την μπλε αυτή κορδέλα την φορούσαν οι ιππότες του Τάγματος του Αγίου Πνεύματος. Έτσι, ο όρος αυτός επεκτάθηκε σε φαγητά που ετοιμάζονται με πολύ υψηλές προδιαγραφές. Η πιο πρώιμη αναφορά του cordon bleu ως σνίτσελ έγινε στην Ελβετία, τη δεκαετία του 1940.

Συστατικά

Αρωματική

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 4 φέτες ζαμπόν, καλής ποιότητας
  • 4 φέτες έμενταλ ή γραβιέρα, καλής ποιότητας
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή Ήλιος
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι Ήλιος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 300 γρ. στρογγυλά φασολάκια
  • 60 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα ελαφρά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε κατά μήκος το κάθε φύλλο ώστε να το ανοίξουμε σαν πεταλούδα. Καλύπτουμε το κάθε φιλέτο με μεμβράνη και το χτυπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο για να πλατύνει και να λεπτύνει.  Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και βάζουμε στο κάθε φιλέτο από μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί. Το κλείνουμε προσεκτικά και πιέζουμε να κολλήσουν οι άκρες.
  2. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το θυμάρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα χτυπημένα αυγά σε ένα άλλο μπωλ και τη φρυγανιά σε ένα τρίτο. Βάζουμε το κάθε φιλέτο πρώτα στο αλεύρι, τινάζοντας το παραπανίσιο, στην συνέχεια το βουτάμε στα αυγά και στο τέλος στη φρυγανιά. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στο οποίο πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 30-40’, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί τελείως.
  3. Όσο ψήνονται τα φιλέτα, βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5’. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπωλ μαζί με τα φουντούκια, το λάδι και την κρέμα μπαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τα φιλέτα cordon bleu στα πιάτα και σερβίρουμε με τα φασολάκια.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 3 με 9.

Πίσω