Κοτόπουλο με Σάλτσα Σόγιας και Μέλι

  • 10 λεπτά προετοιμασίας και 45 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Η καταγωγή της σάλτσας σόγιας εντοπίζεται στην Κίνα κάπου μεταξύ του 3ου και 5ου αιώνα, ενώ η χρήση της εξαπλώθηκε τα επόμενα χρόνια στην υπόλοιπη Ασία. Η σάλτσα σόγιας χρησιμοποιούνταν ως υποκατάστατο του αλατιού, το οποίο τότε ήταν μια πολυτέλεια. Οι παραδοσιακές σάλτσες σόγιας χρειάζονται χρόνια για να παραχθούν, περνώντας από διάφορα στάδια επεξεργασίας. Μια έρευνα που διεξήγε το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης έδειξε ότι η κινέζικη σκούρα σάλτσα σόγιας περιέχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί.

Συστατικά

Χωρίς γλουτένη

  • 750 γρ. φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου τα οποία έχουμε πρώτα χαράξει ελαφρά στο παχύ τους μέρος
  • 50 ml χυμός από λάιμ
  • 1 κ.γλ. ξύσμα από λάιμ
  • 1-2 κ.γλ. σησάμι Ήλιος
  • 50 γρ (2-3 κ.σ.) μέλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C και λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο ένα ταψί. Σε μπωλ ανακατεύουμε καλά το χυμό από λάιμ, το ξύσμα, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το σησάμι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλύψει η σάλτσα όλο το κοτόπουλο. Αραδιάζουμε τα κομμάτια στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας, γυρνώντας με σπάτουλα ανά διαστήματα τα κομμάτια και αλείφοντάς τα με όση μαρινάδα έχει περισσέψει. Σερβίρουμε με μια απλή πράσινη σαλάτα και πατάτες.

Σχετικά προϊόντα και συνταγές

Πικάντικες Φτερούγες με Ντιπ Μπλε Τυριού

Η πάπρικα παράγεται από τους αποξηραμένους καρπούς της πιπεριάς τσίλι της οικογένειας Καψικόν το ετήσιον (Capsicum anuum). Η πάπρικα προέρχεται από το κεντρικό Μεξικό, ενώ μεταφέρθηκε στην Ισπανία τον 16ο αιώνα. Η πάπρικα μπορεί να είναι καυτερή, γλυκιά ή καπνιστή. Η λέξη «πάπρικα» στα αγγλικά χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με καταγραφές, το 1896. Η λέξη (paprika) προέρχεται από την ουγγαρέζικη λέξη «paprika», η οποία είναι υποκοριστικό της σερβο-κροάτικης λέξης «papar» που σημαίνει πιπέρι και η οποία με τη σειρά της προέρχεται από το λατινικό «piper» και το ελληνικό «πιπέρι».

περισσότερα

Κοτόπουλο Κάρυ

Το κάρυ δεν είναι ένα μπαχαρικό, αλλά ένα μείγμα διαφόρων μπαχαρικών που αλλάζουν ανάλογα με την περιοχή, την οικογένεια και τα μπαχαρικά που είναι εύκαιρα εκείνη τη στιγμή. Στην Ινδία χρησιμοποιούν άλλα μείγματα για τα θαλασσινά και άλλα για τα κρεατικά. Η γεύση του γενικά είναι πικάντικη. Η αρχαιότερη συνταγή για κάρυ εντοπίστηκε στη Μεσοποταμία και χρονολογείται στο 1700 π.Χ.. Στην Αγγλία διαδόθηκε κυρίως κατά την περίοδο της Βρετανικής κατοχής της Ινδίας. Το κάρυ, μεταξύ άλλων, είναι αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες και αντικαρκινικό.

περισσότερα

Προσθέστε σχόλιο

Ποιο είναι το αθροισμα των 1 και 6?

Πίσω