Πικάντικες Φτερούγες με Ντιπ Μπλε Τυριού

  • 2 ώρες προετοιμασία και30 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Η πάπρικα παράγεται από τους αποξηραμένους καρπούς της πιπεριάς τσίλι της οικογένειας Καψικόν το ετήσιον (Capsicum anuum). Η πάπρικα προέρχεται από το κεντρικό Μεξικό, ενώ μεταφέρθηκε στην Ισπανία τον 16ο αιώνα. Η πάπρικα μπορεί να είναι καυτερή, γλυκιά ή καπνιστή. Η λέξη «πάπρικα» στα αγγλικά χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με καταγραφές, το 1896. Η λέξη (paprika) προέρχεται από την ουγγαρέζικη λέξη «paprika», η οποία είναι υποκοριστικό της σερβο-κροάτικης λέξης «papar» που σημαίνει πιπέρι και η οποία με τη σειρά της προέρχεται από το λατινικό «piper» και το ελληνικό «πιπέρι».

Συστατικά

Καυτερή, Αρωματική, Χωρίς γλουτένη

  • 1 – 1,200 κιλά φτερούγες κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν Ήλιος
  • 3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά Ήλιος
  • 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη Ήλιος
  • 1 κ.γλ. κρεμμύδι σε σκόνη Ήλιος
  • Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι Ήλιος

για το ντιπ

  • 150 γρ. μπλε τυρί
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. γάλα
  • Μαύρο Πιπέρι Ήλιος

Εκτέλεση

  1. Σε μπωλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τις φτερούγες για να φτιάξουμε τη μαρινάδα μας. Προσθέτουμε τις φτερούγες και, φορώντας γάντια μιας χρήσης, ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να πάει παντού η μαρινάδα και να καλύψει καλά τις φτερούγες μας. Καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

     

  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα. Αδειάζουμε και απλώνουμε τις φτερούγες στα ταψιά. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαγειρευτούν μέχρι μέσα.

     

  3. Όσο οι φτερούγες μας μαγειρεύονται, φτιάχνουμε το ντιπ. Σε ένα μπωλ, θρυμματίζουμε το μπλε τυρί με πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε και το ντιπ μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα με το ντιπ στο κέντρο της.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 1 με 4.

Πίσω