• 4 λεπτά προετοιμασία και 10 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4-6

    Μερίδα/ες

Το ποπ κορν είναι ένα είδος καλαμποκιού του οποίου ο σπόρος όταν θερμαίνεται, «σκάει» λόγω της πίεσης που συσσωρεύεται. Αρχαιολόγοι έχουν βρει ευρήματα που δείχνουν ότι το ποπ κορν ήταν ήδη γνωστό από τα αρχαία χρόνια, ακόμα και από το 3600 π.Χ. Η κατανάλωση του ποπ κορν αυξήθηκε ραγδαία την δεκαετία του 1890, όταν ο Charles Cretor εφηύρε την αυτόματη μηχανή παραγωγής ποπ κορν, ενώ έγινε πολύ δημοφιλές την περίοδο της Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης του 1929 λόγω της χαμηλής τιμής πώλησής του, ενώ η κατανάλωσή του αυξήθηκε ραγδαία. Το ποπ κορν θεωρείται το επίσημο σνακ της πολιτείας Ιλινόι των Η.Π.Α.

Συστατικά

Αρωματική, Καυτερή, Κατάλληλη για χορτοφάγους, vegan, Χωρίς γλουτένη

  • 150 γρ. καλαμπόκι ξερό για ποπ κορν
  • 100 ml ηλιέλαιο ή 60 ml coconut oil
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό Ήλιος
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο με αλάτι τριμμένο -μύλος Ήλιος
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το καλαμπόκι. Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα και την ανακινούμε κυκλικά ανά διαστήματα. Προσοχή! Σε αυτό το σημείο δεν ανοίγουμε καθόλου την κατσαρόλα αλλιώς θα πεταχτεί όλο το καλαμπόκι έξω! Μετά από λίγο, θα ακούσουμε το καλαμπόκι να αρχίσει να «σκάει». Από αυτό το σημείο και μετά θα χρειαστούν περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να σκάσει όλο το καλαμπόκι. Το ποπ κορν είναι έτοιμο όταν πια δεν ακούμε κανέναν ήχο από την κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το ποπ κορν σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με το βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι, μπούκοβο και μπούκοβο με αλάτι (μύλο) σπαστό. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού το βούτυρο και τα μπαχαρικά και σερβίρουμε!

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 8 με 7.

Πίσω