Κολοκυθοκεφτέδες με Ντιπ Γιαουρτιού

  • 30 λεπτά προετοιμασίας και 20-30 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Η ελληνική κουζίνα έχει άπειρες συνταγές για κεφτέδες, είτε αυτοί είναι από κρέας είτε από λαχανικά, ψαρικά κλπ (οι λεγόμενοι ψευτοκεφτέδες). Από τους πιο αγαπημένους ψευτοκεφτέδες, αν όχι ο πιο αγαπημένος, είναι οι κολοκυθοκεφτέδες. Νόστιμοι, αρωματικοί, υγιεινοί, οι κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν το τέλειο καλοκαιρινό μεζέ για να συνοδεύσουμε τη μπύρα, το κρασί ή το ούζο, ενώ μπορούμε να τους καταναλώσουμε και ως ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα!

Συστατικά

Αρωματική, Κατάλληλη για χορτοφάγους

  • 750 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ.γλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 120 γρ. αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα Ήλιος
  • 2 κ.γλ. αποξηραμένος άνηθος Ήλιος
  • 2 κ.γλ. αποξηραμένη μέντα Ήλιος
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι Ήλιος
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά για το Ντιπ Γιαουρτιού

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένος άνηθος Ήλιος
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 2 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι Ήλιος
  • 1-2 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι και τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν τα υπόλοιπα υγρά τους για περίπου 30 λεπτά.

     

  2. Για το ντιπ γιαουρτιού: Βάζουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι, τον αποξηραμένο άνηθο, το αποξηραμένο κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.

     

  3. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια αφού τα πιέσουμε ξανά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τη φέτα, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μαγειρική σόδα, τον αποξηραμένο άνηθο, την αποξηραμένη μέντα, τα αυγά και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αρχίσουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μας ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι (ίσως χρειαστεί 1-2 κ.σ. παραπάνω αλεύρι, ανάλογα με τα κολοκυθάκια) μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.

     

  4. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει (αν έχουμε θερμόμετρο μέχρι να φτάσει τους 180°. Αν δεν έχουμε, ελέγχουμε ρίχνοντας στο λάδι ελάχιστο από το χυλό. Αν αρχίσει να τηγανίζεται αμέσως, είναι έτοιμο). Με ένα κουτάλι, παίρνουμε χυλό από το μπωλ και ρίχνουμε στο λάδι γεμάτες κουταλιές. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δυο πλευρές. Βάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός. Σερβίρουμε σε πιατέλα με το ντιπ γιαουρτιού.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 7 με 5.

Πίσω