• 10 λεπτά προετοιμασία και 10 επτά μαγείρεμα

  Χρόνος Εκτέλεσης

 • εύκολη

  Βαθμός Δυσκολίας

 • 250 ml

  Μερίδα/ες

Το λάδι τσίλι είναι ένα αρωματικό λάδι που χρησιμοποιείται κυρίως στην Κινέζικη και Ασιατική κουζίνα. Ταιριάζει υπέροχα σαν ντρέσινγκ για σαλάτες, σε ομελέτες, σε μακαρόνια και γενικά σε όσες παρασκευές χρησιμοποιούν λάδι, προσδίδοντας στα φαγητά έναν πιο πικάντικο και ιδιαίτερο χαρακτήρα. 

Συστατικά

Αρωματική, Καυτερή, Κατάλληλη για χορτοφάγους, vegan, Χωρίς γλουτένη

 • 1 κ.σ. μπούκοβο γλυκό Ήλιος
 • 2 ολόκληρες πιπερίτσες ‘Ηλιος
 • 250 ml απλό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 1. Ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι το λάδι. Προσθέτουμε το μπούκοβο και τις πιπερίτσες και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για 4 λεπτά. Απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Σουρώνουμε το λάδι σε ένα μπουκαλάκι. Αφού το σουρώσουμε μπορούμε να προσθέσουμε όσες πιπερίτσες και όσο από το μπούκοβο θέλουμε για παραπάνω άρωμα και γεύση. Βάζουμε στο ψυγείο και χρησιμοποιούμε εντός εφτά-οχτώ ημερών.

Ο καρπός, γνωστός και ως πιπερόκοκκος, όταν αποξηρανθεί φτάνει σε διάμετρο τα 5 χιλιοστά (0,20 ίντσες), όταν δε ωριμάσει πλήρως, γίνεται σκούρος κόκκινος και όπως όλες οι δρύπες, περιέχει ένα και μοναδικό σπόρο. Οι πιπερόκοκκοι και το τριμμένο πιπέρι που προέρχεται από αυτούς μπορεί να περιγραφούν απλά ως πιπέρι ή ακριβέστερα ως μαύρο πιπέρι (μαγειρεμένοι και αποξηραμένοι άγουροι καρποί), πράσινο πιπέρι (αποξηραμένοι άγουροι καρποί) ή κοινώς πρασινοπίπερο και άσπρο πιπέρι ή λευκό πιπέρι ή κοινώς είτε ασπροπίπερο[4] είτε λευκοπίπερο (σπόροι ώριμων καρπών).

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 1 συν 8.

Πίσω