Μείγμα Μπαχαράτ (Baharat)

  • 10 λεπτά προετοιμασίας 

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • για ένα μικρό βαζάκι

    Μερίδα/ες

Το μπαχαράτ (Bahārāt) είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται κυρίως στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής. Χρησιμοποιείται κυρίως στο αρνί, το κοτόπουλο και το μοσχάρι καθώς και σε σούπες, χαρίζοντας μια πλούσια και ιδιαίτερη γεύση. Bahārāt στα Αραβικά σημαίνει μπαχαρικά. Εκτός από το κλασικό μπαχαράτ, υπάρχουν και παραλλαγές του ανάλογα με τη χώρα και την περιοχή. Προσοχή θέλει στην ποσότητα που θα χρησιμοποιείται κάθε φορά για να μην γίνει πολύ καυτερό και πικρό το φαγητό σας.

Συστατικά

Αρωματική, Καυτερή, Κατάλληλη για χορτοφάγους, για vegan, Χωρίς γλουτένη

  • 1 κ.σ. τριμμένο μοσχοκάρυδο Ήλιος
  • 1 κ.σ. τριμμένο κάρδαμο Ήλιος
  • 1 κ.σ. μπαχάρι Ήλιος
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος ‘Ηλιος
  • 4 κ.σ. κύμινο ‘Ηλιος
  • 4 κ.σ. καυτερή πάπρικα Ήλιος

Συστατικά 2

  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά μαζί. Αποθηκεύουμε σε βαζάκι σε σκιερό μέρος και χρησιμοποιούμε στις συνταγές που επιθυμούμε. Ταιριάζει ιδιαίτερα με ψητό αρνί και ψητό χοιρινό!

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Ποιο είναι το αθροισμα των 8 και 4?

Πίσω