Μπρουσκέτες με ντομάτες και μοτσαρέλα

  • 10 λεπτά προετοιμασία και 15 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 2

    Μερίδα/ες

Η μπρουσκέτα είναι ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα ιταλικά ορεκτικά. Μπορούν να σερβιριστούν ως μέρος ενός γεύματος, να αποτελέσουν ένα υγιεινό σνακ ή ακόμα και σε μπουφέ. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ αρωματική μιας και χρησιμοποιεί θυμάρι και δεντρολίβανο με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να αντισταθεί. Για να συμπληρωθεί ως μικρό γεύμα, χρησιμοποιείται και μοτσαρέλα για να μυρίσει ακόμα πιο πολύ Ιταλία!

Συστατικά

Αρωματική, Κατάλληλη για χορτοφάγους

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 4 κ.γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο Ήλιος
  • 3 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι Ήλιος
  • 1/8 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο Ήλιος
  • 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 4 μεγάλες φέτες ψωμί, φρυγανισμένες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C. Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το λάδι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
  2. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τα ντοματίνια μας στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. Μοιράζουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε λίγο φρέσκο λάδι στην κάθε μπρουσκέτα. Ταιριάζει πολύ με μια σαλάτα ρόκα!

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Ποιο είναι το αθροισμα των 2 και 1?

Πίσω