Ομελέτα με Μανιτάρια και Βότανα

  • 20 λεπτά

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 2

    Μερίδα/ες

Ένα εύκολο, γρήγορο και υγιεινό ελαφρύ γεύμα που συνδυάζει ιδανικά την ιδιαίτερη γεύση του εστραγκόν, τον αρωματικό μαϊντανό και την πλούσια γεύση των μανιταριών. Για τη συνταγή αυτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για περισσότερη νοστιμιά μια ποικιλία μανιταριών, όπως μανιτάρια λευκά, πορτομπέλο και πλευρώτους, αλλά και μόνο με λευκά μανιτάρια η ομελέτα θα γίνει εξίσου νόστιμη!!

Συστατικά

Αρωματική, χωρίς γλουτένη

  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ. μανιτάρια (λευκά ή ποικιλία μανιταριών), σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο εστραγκόν Ήλιος
  • 1 κ.σ. αποξηραμένος μαϊντανός Ήλιος
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το μισό βούτυρο (20γρ) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 19 εκ. σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε στο τηγάνι το σκορδάκι, το αποξηραμένο εστραγκόν, τον αποξηραμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό μέχρι να βγουν τα αρώματα. Μεταφέρετε σε μπωλ και σκεπάστε το για να παραμείνει ζεστό. Καθαρίστε με χαρτί το τηγάνι.
  2. Χτυπήστε τα αυγά σε μπωλ. Λιώστε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο (20γρ) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει καλά. Αμέσως μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε το μισό μείγμα των αυγών, γυρνώντας το τηγάνι έτσι ώστε τα αυγά να καλύψουν τον πάτο. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να χρυσίσει η ομελέτα.
  3. Ομελέτα με μανιτάριαΡίξτε τη μισή ποσότητα του ανθότυρου στο μισό της ομελέτας και προσθέστε με τρυπητή κουτάλα το μισό μείγμα των μανιταριών από πάνω του. Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε το μείγμα με την άλλη μισή ομελέτα. Σερβίρετε σε πιάτο και επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά για να κάνετε και τη δεύτερη ομελέτα.

Tips & πληροφορίες για τη συνταγή

Αν θέλετε η ομελέτα να γίνει πιο αφράτη, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας γάλα στο χτύπημα των αυγών. Επίσης προτείνουμε να δοκιμάσετε το υπέροχο Μπλε Περσικό αλάτι και το λευκό πιπέρι, σε συκευασία μύλου για  μια τέλεια πινελιά στο τέλος, πριν το σερβίρισμα.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 6 συν 9.

Πίσω