Συστατικά
Καυτερή, Κατάλληλη για χορτοφάγους και για vegan
- 500 γρ. πένες ριγωτές
- 400 γρ. τριμμένη ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα)
- 4 κ.σ. λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 πιπερίτσες Ήλιος, σπασμένες
- 1 κ.σ. πελτές
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το σκόρδο, τις πιπερίτσες και τον πελτέ και τα σωτάρουμε για 1-2 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε την ντομάτα, αφαιρούμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά
Όσο ετοιμάζεται η σάλτσα, βάζουμε αλατισμένο νερό να βράζει. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις ετοιμαστούν, στραγγίζουμε αφού πρώτα έχουμε κρατήσει στην άκρη 3-4 κ.σ. από το νερό στο οποίο έβρασαν, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που η σάλτσα μας έχει πήξει πολύ.
Βάζουμε τις πένες μας στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μαϊντανό για χρώμα.