Πικάντικοι Ξηροί Καρποί

  • 15 λεπτά προετοιμασίας και 20 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 6-8

    Μερίδα/ες

Οι ξηροί καρποί αποτελούν τις περισσότερες φορές το ενδεδειγμένο συνοδευτικό σε ένα ποτό ή σε μια βραδιά ποδοσφαίρου. Αλλά πολλές φορές θέλουμε κάτι λίγο διαφορετικό, λίγο πιο γευστικό, κάτι που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει τους ξηρούς καρπούς με μπαχαρικά, προσδίδοντάς έτσι μια πιο πικάντικη και ενδιαφέρουσα γεύση που θα αρέσει σε όλη την παρέα! Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ποσότητες των μπαχαρικών ανάλογα με το πόσο πικάντικοι θέλετε να είναι οι ξηροί καρποί!

Συστατικά

Καυτερή, Αρωματική, Κατάλληλη για χορτοφάγους, και vegan

  • 1 κούπα κάσιους
  • 1 κούπα αμύγδαλα λευκά
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κ.γλ. κύμινο Ήλιος
  • 1 κ.γλ. κάρυ Ήλιος
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν Ήλιος
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Σε μπωλ προσθέτουμε το κύμινο, το κάρυ και το πιπέρι καγιέν και τα ανακατεύουμε.

     

  2. Σε άλλο μπωλ, χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι με μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη μέχρι να αφρίσουν και να σχηματίσουν φουσκάλες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανά μία κουταλιά της σούπας, χωρίς να σταματάμε καθόλου το χτύπημα. Μόλις τελειώσει η ζάχαρη και τα αυγά έχουν αφρίσει, σταματάμε το χτύπημα και με μια κουτάλα προσθέτουμε το μείγμα των μπαχαρικών, ανακατεύοντας προσεκτικά.

     

  3. Σε μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε τα κάσιους με τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλοι οι ξηροί καρποί. Τους μεταφέρουμε στο ταψί και τους απλώνουμε σε μια στρώση. Ψήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τους κατά διαστήματα, μέχρι να στεγνώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 1 με 5.

Πίσω