• 5 λεπτά προετοιμασίας και 10-15 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη

    Βαθμός Δυσκολίας

  • για 2 πίτσες διαμέτρου 30 εκ.

    Μερίδα/ες

Μια σπιτική πίτσα για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο χρειάζεται και μια σπιτική σάλτσα που θα είναι η βάση για όλα τα υπόλοιπα υλικά. Η συνταγή αυτή είναι πολύ αρωματική και μεσογειακή μιας και παντρεύει τη ρίγανη με το βασιλικό και τα ενώνει με τη σάλτσα ντομάτας. Εκτός από την πίτσα, η σάλτσα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πεϊνιρλί.

Συστατικά

Αρωματική, Κατάλληλη για χορτοφάγους και vegan, Χωρίς γλουτένη

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κονσέρβα τριμμένη ντομάτα (ή πολτό από 3 ώριμες φρέσκιες ντομάτες πομοντόρι αν είναι η εποχή τους)
  • 1 κ.γλ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός Ήλιος
  • 2 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη ‘Ηλιος
  • Φρεσκοτριμμένο ανάμεικτο πιπέρι ‘Ηλιος
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Στις 2 κ.σ. λάδι τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό τον πελτέ ντομάτας ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η σάλτσα μας και απλώνουμε στην πίτσα ή στο πεϊνιρλί.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 3 με 1.

Πίσω