Μοσχαράκι Κοκκινιστό

  • 20 λεπτά προετοιμασία & 1,5 -2 ώρες μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 6

    Μερίδα/ες

Ένα από τα πιο κλασικά και πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής οικογένειας! Το κοκκινιστό μοσχαράκι δεν λείπει από κανένα τραπέζι, αρέσει στους περισσότερους και είναι πολύ απλό στην παρασκευή του. Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ πατάτας, τηγανιτές πατάτες, χοντρά μακαρόνια, με ρύζι ή ακόμα και με μια απλή πράσινη σαλάτα και μια φέτα ψωμί!

Συστατικά

Αρωματική, Χωρίς γλουτένη

  • 1.200 κιλό μοσχάρι (σπάλα κατά προτίμηση, για να έχει λίγο λίπος), κομμένο σε μέτριους κύβους και το οποίο έχουμε αφήσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
  • 1 σέλερυ, ψιλοκομμένο ή 2 κ. σ. αποξηραμένο σέλινο ΗΛΙΟΣ
  • 600 ml ζωμός βοδινού (σπιτικός ή φρέσκος ζωμός ψυγείου διαλυμένος σε 600ml νερό)
  • 600 γρ. ντομάτες ολόκληρες κονσέρβα
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. Carino στιφάδο Ήλιος

Εκτέλεση

  1. Με χαρτί κουζίνας πιέζουμε ελαφρά τα κομμάτια του μοσχαριού για να τα στεγνώσουμε ελαφρά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τις μπουκιές του κρέατος. Θέλουμε να έχουμε μια στρώση κρέατος κάθε φορά, γιατί αν βάλουμε όλο το κρέας μαζί, θα βγει πολλή υγρασία και δεν θα μπορέσουμε να «θωρακίσουμε» σωστά το κρέας μας. Δίνουμε ωραίο χρώμα σε όλες τις μεριές του κρέατος, γυρνώντας το κατά διαστήματα. Μόλις είναι έτοιμη μια δόση, την αφαιρούμε με κουτάλα, τη βάζουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε με την επόμενη, μέχρι να τσιγαρίσουμε όλο το κρέας μας.
  2. Μόλις, λοιπόν, έχουμε τσιγαρίσει όλο το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά μας. Τα σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε το σωταρισμένο κρέας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε, στη συνέχεια το κόκκινο κρασί, και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το μισό κρασί.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες μαζί με τη σάλτσα τους και το μείγμα Carino στιφάδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1:30-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Η σάλτσα μας θέλουμε να έχει πήξει αρκετά. Αν δούμε ότι έχουν μείνει αρκετά υγρά, μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα χωρίς καπάκι για να εξατμιστούν. Ελέγχουμε το φαγητό για να δούμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή πιπέρι και σερβίρουμε με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 8 με 1.

Πίσω