Μοσχάρι Rendang

  • 20 λεπτά προετοιμασία & 1-1,5 ώρα μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Το rendang είναι ένα παραδοσιακό, αρωματικό και ελαφρώς καυτερό πιάτο της Ινδονησίας, και συγκεκριμένα της φυλής Minangkabau, το οποίο τώρα πια σερβίρεται σε ολόκληρη τη χώρα. Σερβίρεται σε σημαντικές στιγμές και σε ειδικούς καλεσμένους. Εκτός από το κρέας, στο rending χρησιμοποιείται και γάλα καρύδας καθώς και μια πληθώρα μπαχαρικών, που του προσδίδουν μια πολύ νόστιμη γεύση. Το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε καλό θα είναι να μην είναι τελείως άπαχο, αλλά να έχει λίγο λίπος (πχ εληά).

Συστατικά

Αρωματική, Καυτερή, Χωρίς γλουτένη

  • 800 γρ. μοσχάρι (κιλότο ή εληά), κομμένο σε μπουκιές περίπου 2 εκ.
  • 5 κρεμμυδάκια μικρά (αυτά που είναι για στιφάδο), χοντροκομμένα
  • 2 λεμονόχορτα, μόνο το λευκό τους μέρος (θα το βρείτε κυρίως σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ή 3/8 κ.γλ σκόρδο σκόνη ΗΛΙΟΣ
  • 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ή 1 κ.σ. πιπερόριζα ΗΛΙΟΣ
  • 1 κ.γλ. κουρκουμάς Ήλιος
  • 7-8 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, που τις έχουμε μουλιάσει σε νερό
  • 6 κ.σ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 2 ξυλάκια κανέλλας
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισοι Ήλιος
  • 3 σπόροι κάρδαμου
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • Ξύσμα από ένα λάιμ
  • 4 φύλλα λάιμ (ή φύλλα καφίρ λάιμ, εάν βρείτε σε κατάστημα με ασιατικά προϊόντα)
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε πολυμίξερ βάζουμε τα κρεμμυδάκια, τα λεμονόχορτα, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και τις αποξηραμένες πιπεριές τσίλι αφού τις έχουμε πρώτα στραγγίξει. Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν όλα και να έχουμε μια πηχτή πάστα.
  2. Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε το λάδι και κατόπιν την πάστα που φτιάξαμε. Τσιγαρίζουμε την πάστα μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αποκτήσει ένα πιο σκούρο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλλας, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τους σπόρους κάρδαμου. Τα μαγειρεύουμε για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν το κρέας πάρει ωραίο χρώμα, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ξύσμα , τα φύλλα του λάιμ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και φέρνουμε σε βρασμό. Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς σιγανή και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό και η σάλτσα να έχει πήξει. Προσθέτουμε αλάτι και βγάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σερβίρουμε σε πιάτα και, αν θέλουμε, συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι. Το φαγητό αυτό είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα!

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 2 συν 2.

Πίσω