Αρωματικός Σολωμός με Σαλάτα Ρόκα

  • 2 ώρες προετοιμασίας και 20 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Το μπαχάρι είναι οι αποξηραμένοι άγουροι καρποί του φυτού Pimenta dioica. Την αγγλική του ονομασία (allspices) την οφείλει στο γεγονός ότι συνδυάζει τις γεύσεις της κανέλλας, του μοσχοκάρυδου και του γαρύφαλλου. Το μπαχάρι αποτελεί βασικό συστατικό της Καραϊβικής κουζίνας και χρησιμοποιείται στο jerk, σε moles και σε διάφορα τουρσιά. Χρησιμοποιείται, επίσης, ευρέως στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής, αρωματίζοντας τα μαγειρευτά πιάτα. Στις Ευρωπαϊκές και Μεσογειακές χώρες το μπαχάρι εισήχθη κατά τον 16ο αιώνα.

Συστατικά

Αρωματική, Καυτερή

  • 4 φιλέτα σολομού με την πέτσα
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (χωρίς μελάσα)
  • 2 κ.γλ. ρίγανη Ήλιος
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό Ήλιος
  • 1 κ.γλ. μπαχάρι Ήλιος
  • 1 κ.γλ. μπαχάρι Ήλιος
  • 1 κ.γλ. σπαστό πιπέρι Ήλιος
  • 60 ml ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα ρόκα

  • 300 γρ. ρόκα baby
  • 100 γρ. σπανακι baby
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 4 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

Εκτέλεση

  1. Σε μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το μπαχάρι και το σπαστό πιπέρι. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε ελαφρά τα φιλέτα για να φύγει η πολλή υγρασία. Μοιράζουμε στα φιλέτα το μείγμα των μπαχαρικών και τα τρίβουμε καλά με αυτό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες προκειμένου να μαριναριστούν.

     

  2. Αφού μαριναριστούν, βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά. Αλείφουμε με το λάδι τα φιλέτα σολωμού και όταν κάψει τα τηγάνι, τα ακουμπάμε με την πέτσα να ακουμπάει στο τηγάνι. Τα πιέζουμε για λίγα δευτερόλεπτα με τα δάχτυλα μας για να μην ανασηκωθεί η πέτσα. Μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτεί μέχρι μέσα.

     

  3. Για τη σαλάτα ρόκα: Ανακατεύουμε σε μπωλ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο για να κάνουμε τη βινεγκρέτ μας. Βάζουμε τη ρόκα και το σπανάκι σε μπωλ και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε πολύ καλά να καλυφθούν όλα τα φύλλα. Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και μοιράζουμε σε πιάτα μαζί με το σολωμό.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 5 συν 1.

Πίσω