Ισπανική Ψαρόσουπα

  • 10 λεπτά προετοιμασία και 30 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Σε όλη τη Μεσόγειο η κάθε χώρα έχει τη δικιά της εκδοχή ψαρόσουπας. Οι Έλληνες την κακαβιά, οι Γάλλοι τη μπουγιαμπέσα, οι Ιταλοί την cacciucco και οι Ισπανοί τη ζαρζουέλα. Η συνταγή που παρουσιάζουμε εδώ είναι νόστιμη και υγιεινή. Συνδυάζει τις πατάτες με το λευκό ψάρι, ενώ οι νότες της πάπρικας, της ντομάτας και της ρίγανης προσδίδουν στο πιάτο άρωμα από Ισπανία.

Συστατικά

Αρωματική

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1-2 κ.γλ. καυτερή πάπρικα Ήλιος
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό Ήλιος
  • 1 κ.γλ. ρίγανη Ήλιος
  • 400 γρ. τριμμένη ντομάτα ή ντομάτα κονκασέ
  • 100 ml νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 200 γρ. μεγάλες γαρίδες, χωρίς κέλυφος
  • 600 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • Ροζ πιπέρι Ήλιος
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε να ζεσταθεί το μισό λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει για περίπου 4 λεπτά. Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε τις πατάτες, την καυτερή πάπρικα, το γλυκό μπούκοβο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά.

     

  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και τον κύβο. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ετοιμαστούν οι πατάτες. Βάζουμε στη σάλτσα με τις πατάτες τις γαρίδες και τις βυθίζουμε μαλακά με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε απαλά πάνω στη σάλτσα τα κομμάτια από το φιλέτο ψαριού. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πολύ μαλακά μόνο μια φορά. Μόλις μαγειρευτεί το ψάρι, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε το κάθε πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και με ένα ποτήρι κρασί.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Ποιο είναι το αθροισμα των 9 και 3?

Πίσω