Καλαμάρι Γεμιστό

  • 20 λεπτά προετοιμασίας και 45 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4

    Μερίδα/ες

Το γεμιστό καλαμάρι είναι ένα από τα πιο γευστικά χορτοφαγικά πιάτα που μπορείτε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε αρκετά αρωματικά για να εξασφαλίσετε πολλή γεύση. Πρέπει να βρείτε μεγάλα καλαμάρια τα οποία θα μπορείτε να γεμίσετε εύκολα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στο ψήσιμο. Το καλαμάρι, όπως και κάθε άλλο θαλασσινό, δεν πρέπει να παραψηθεί και να μείνει πολλή ώρα στη φωτιά. Έτσι θα εξασφαλίσουμε ότι το καλαμάρι μας είναι ζουμερό, νόστιμο, χωρίς να έχει χάσει τους χυμούς του. Το μόνο που χρειάζεται αυτό το πιάτο για να θεωρείται ολοκληρωμένο είναι λίγη σαλάτα, κατά προτίμηση ρόκα, και ένα δροσερό, γεμάτο λευκό κρασί.

Συστατικά

Αρωματική, Κατάλληλη για χορτοφάγους

  • 4 μεγάλα καλαμάρια (200-250 γρ. το καθένα), καθαρισμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 220 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. Carino για ψάρι
  • 1 κ.γλ. θυμάρι Ήλιος
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα ψιλοκόβουμε. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το κρεμμύδι. Το σωτάρουμε για 2-3’. Προσθέτουμε και τα πλοκάμια και τα μαγειρεύουμε για 3’. Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1’. Βάζουμε στην κατσαρόλα 450 ml ζεστό νερό και, μόλις πάρει το φαγητό μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20’. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το Carino για ψάρι, το θυμάρι, το ξύσμα, τις αντζούγιες, το σπανάκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα. Γεμίζουμε το κάθε καλαμάρι κατά 2/3 με το μείγμα του ρυζιού. Τα κλείνουμε πολύ καλά με οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε στο ταψί. Αν περισσέψει καθόλου γέμιση τη βάζουμε και αυτή στο ταψί. Περιχύνουμε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20-25’, μέχρι τα καλαμάρια να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε σε πιάτα με σαλάτα ρόκα και περιχύνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 5 συν 1.

Πίσω