Προϊόντα

Μπαχαρικά

Γαρύφαλλο

Το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται συχνά στο μαγείρεμα σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της μέσης Ανατολής. Είναι ένα τροπικό μπαχαρικό με ισχυρά διακριτά αρώματα κατάλληλο για εδέσματα που προτιμούμε

περισσότερα

Γλυκάνισο & Αστεροειδής γλυκάνισος

Οι σπόροι του φυτού γλυκάνισου, χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό, και όχι μόνο, είτε τριμμένοι είτε ολόκληροι. Το ταπεινό φυτό γλυκάνισο είναι εγγενές στην Μέση Ανατολή και την περιοχή της Μεσογείου,

περισσότερα

Κανέλλα

Από τα πιο γνωστά και κοινά μπαχαρικά, βγαίνει από το φλοιό του κανελόδενδρου και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στα λικέρ, στη μαγειρική για τον αρωματισμό των φαγητών και στην αρωματοποιία.

περισσότερα

Κάρυ

Η σκόνη κάρυ είναι ένα μυρωδάτο μίγμα από διάφορα μπαχαρικά .Τα βασικά συστατικά του μείγματος είναι το κόλιαντρο, το κύμινο και ο κουρκουμάς με την προσθήκη άλλων μπαχαρικών, όπως τσίλι, πιπερόριζα,

περισσότερα

Κόλιανδρο

Κόλιανδρο προέρχεται από τους σπόρους του φυτού κόλιαντρο. Ενώ το φρέσκο ​​κόλιαντρο έχει γεύση τολμηρή και δυναμική, σε αντίθεση, η γεύση του κόλιαντρου είναι ώριμη και λεπτή. Έχει μια χωματένια,

περισσότερα

Κουρκουμάς

Το κίτρινο χρώμα του οφείλεται σε μία φυσική χρωστική ουσία του, την κουρκουμίνη που έχει ευεργετική δράση για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ευρύτατα στις κουζίνες της Νότιας

περισσότερα

Κρεμμύδι

To κρεμμύδι στην ξηρά του μορφή είναι ένα εύχρηστο προϊόν το οποίο επιτρέπει χρήση του κρεμμυδιού ακόμη και σε εφαρμογές που θα ήταν δύσκολο.

περισσότερα

Κύμινο

Το Κύμινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τριμμένο ή ολόκληροι σπόροι. Προσθέτει γήινη θερμή αίσθηση στο φαγητό, καθιστώντας το βασικό συστατικό για βραστά και σούπες, καθώς και σάλτσες με μπαχαρικά όπως το

περισσότερα

Μοσχοκάρυδο

Οι σπόροι του τροπικού δέντρου της μοσχοκαρυδιάς, έχουν ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα εξωτερικώς, έντονο άρωμα οβαλ σχήμα και περίπου 2 πόντους διάμετρο. Στο εσωτερικό, υπάρχουν πυκνά στρώματα αμυλούχων

περισσότερα

Μουστάρδα

Η μουστάρδα χρησιμοποιείται ευρέως ως συμπλήρωμα και ενισχυτικό της γεύσης στο κρέας, ειδικότερα στα λουκάνικα και σε σαλάτες. Επίσης στο σουβλάκι, σε σάντουιτς, τοστ και χοτ-ντογκ. Τέλος

περισσότερα

Μπαχάρι

Αν σας αρέσει το γαρίφαλο, ήσθε η ώρα να δοκιμάσετε το μπαχάρι! Το μπαχάρι είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της Καραϊβικής κουζίνας. Οι ξηροί καρποί από μπαχάρι είναι έντονα αρωματικοί,

περισσότερα

Μπούκοβο γλυκό, καυτερό, γλυκό με αλάτι

To μπούκοβο είναι αποξηραμένες και θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές (γλυκιές ή καυτερές) και δεν είναι από ένα είδος τσίλι, αλλά από διάφορους συνδυασμούς ancho, καμπάνα, πιπέρι καγιέν και άλλα είδη

περισσότερα

Ξυνό κιτρικό οξύ

Το κιτρικό οξύ υπάρχει σε μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά, κυρίως εσπεριδοειδή φρούτα. Στην αγγλική του ονομασία citric acid ακούγεται σαν κάτι κακό, αλλά υπάρχει σε πολλές συσκευασίες σαν

περισσότερα

Παπαρουνόσπορος

Μικρό, τραγανό, όμορφο και με  γεύση καρυδιού, οι σπόροι παπαρούνας που συλλέγονται από ξεραμένους λοβούς του φυτού παπαρούνας, είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τις σκοτεινές παρενέργειες άλλων

περισσότερα

Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

Πάπρικα είναι η πολύ έντονη κόκκινη σκόνη από γλυκιές και καυτερές αποξηραμένες πιπεριές. Η γεύση είναι πολύ ηπιότερη από το πιπέρι καγιέν με χαρακτηριστική γλυκύτητα, και είναι ένα από τα αγαπημένα

περισσότερα

Πάπρικα καπνιστή

Η μοναδική γεύση της καπνιστής πάπρικας δημιουργείται από αποξήρανση της πιπεριάς σε φούρνο με ξύλα βελανιδιάς. Η χρήση της  είναι σημαντική στην Ισπανική και Ουγγρική κουζίνα.

περισσότερα

Πιπερόριζα

Η πιπερόριζα αποτελεί ένα καυτερό, έντονα αρωματικό με ελαφρά λεμονάτη γεύση μπαχαρικό στην κουζίνα. 

Η πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη προκύπτει μετά από απλή ξήρανση αποφλοιωμένης ρίζας φρέσκου

περισσότερα

Σησάμι

Το σησάμι, όπως το αλάτι και το πιπέρι είναι απο αυτά τα υλικά που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε. Χαρίζοντας τραγανή και γεμάτη γεύση, βρίσκει το δρόμο του σε πολλά πιάτα που αγαπάμε. Ο σπόρος από

περισσότερα

Σκόρδο

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο για την πικάντικη γεύση του ως καρύκευμα. Η γεύση ποικίλει σε ένταση και  άρωμα αναλόγως του τρόπου μαγειρέματος. Συχνά συνδυάζεται με κρεμμύδι,

περισσότερα

Σουμάκ

To σουμάκ είναι μια θαυμάσια επιλογή στο ράφι με τα μπαχαρικά σας. Με γεύση υπόξινη, ενδείκνυται για μείγματα μπαχαρικών, κρέατα και σαλάτες.

περισσότερα

Τσίλι

Υπάρχουν περισσότερα από 400 ποικιλίες του τσίλι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο. Διαφέρουν σε οξύτητα, το μέγεθος, το σχήμα και τα χρώματα. Το τσίλι προέρχεται από νωπούς ή αποξηραμένους καρπούς δύο ειδών

περισσότερα