Γαρύφαλλο

Το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται συχνά στο μαγείρεμα σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της μέσης Ανατολής. Είναι ένα τροπικό μπαχαρικό με ισχυρά διακριτά αρώματα κατάλληλο για εδέσματα που προτιμούμε τις κρύες μέρες. Ταιριάζει με αλμυρές και κυρίως γλυκιές γεύσεις.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Γαρύφαλλο - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΣκόνηΧονδρό
Γυάλινο 40 γρ 25 γρ
Φάκελο 15 γρ 15 γρ
Πλαστικό 30 γρ 30 γρ
Επαγγ. Φάκελο 500 γρ 250 γρ
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Προσθέτει γεύση σε κρέατα, κάρυ και μαρινάδες κρέατος, ζαμπόν, χοιρινό. Συχνά χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, μαζί με άλλα αρωματικά μπαχαρικά όπως η κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και κάρδαμο και σε συνταγές με φρούτα (μήλα, αχλάδια, ή ραβέντι), και σοκολάτα. Θεωρείται μπαχαρικό με πολύ ισχυρή γεύση και χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες. Ταιριάζει καλά με τη κανέλα, το μπαχάρι, τη βανίλια, το κόκκινο κρασί, και τον βασιλικό, καθώς και με ασυνήθιστους συνδυασμούς όπως το κρεμμύδι, φλούδα εσπεριδοειδών, γλυκάνισο ή πιπέρι.

Περισσότερες πληροφορίες για το γαρύφαλλο

Γαρύφαλλο είναι τα μπουμπούκια του τροπικού δέντρου από την Ινδονησία. Αυτό το κοκκινωπό-καφέ μπαχαρικό διατίθεται και χρησιμοποιείται ολόκληρο ή σε σκόνη. Γλυκό, πικάντικο και με ζεστή γεύση είναι ένα έντονο μπαχαρικό, Αν και το έχουμε πάντα συνδυασμένο στο μυαλό  μας με αρτοποιήματα  και γλυκά, αυτό το ξεχωριστό καρύκευμα μπορεί επίσης να προσθέσει βάθος σε αλμυρά πιάτα, κρέατα, και τουρσιά, και χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδική, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής κουζίνα.

Συνταγές που χρησιμοποιούν γαρύφαλλο

Πίσω