Κανέλλα

Από τα πιο γνωστά και κοινά μπαχαρικά, βγαίνει από το φλοιό του κανελόδενδρου και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στα λικέρ, στη μαγειρική για τον αρωματισμό των φαγητών και στην αρωματοποιία.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Κανέλλα - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΤριμμένηΞύλο
Γυάλινο  35 γρ 20 γρ
Φάκελο  50,100 γρ 50 γρ
Πλαστικό  50 γρ 40 γρ
Επαγγ. Φάκελο 400 γρ 500 γρ
Επαγγ. Πλαστικό 465 γρ -
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

H κανέλα χρησιμοποιείται κυρίως ως καρύκευμα, έχει ευχάριστο άρωμα και μια ελαφρώς γλυκιά γεύση,. Θεωρείται καρδιοτονωτικό και διεγερτικό, και χρησιμοποιείται και στην αρωματοποιία . Η γεύση της κανέλας οφείλεται κατά κύριο λόγο σε ένα πτητικό έλαιο το οποίο περιέχει 80 έως 85% κινναμωμικής αλδεϋδης. Η κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη κανέλλα

Μια πρέζα κανέλλας είναι συχνά η τελευταία πινελιά, το μυστικό συστατικό ή λεπτή γεύση που συμπληρώνει μερικά από τα αγαπημένα μας φαγητά. Αλλά το ταξίδι της κανέλλας διαρκεί πολύ από τη συγκομιδή στην κουζίνα και είναι μια συναρπαστική διαδικασία, αρχής γενομένης από πολύ μακριά.

Η κανέλα είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά μπαχαρικά, και η ιστορία της χρήσης της ως φάρμακο είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Στις παλαιές γραπτές αναφορές συγχέεται με την Cassia. Και τα δύο, κανέλλα και Cassia αποτιμήθηκαν από την εποχή της Βίβλου και συχνά αναφέρονται στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Το 1505 οι Πορτογάλοι έπλευσαν γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και ανακάλυψαν την Κεϋλάνη. Πριν από εκείνη την εποχή, η κανέλλα έφτανε στην Ευρώπη μέσω των παλαιών καραβανιών σε όλη την η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Το 1536 Πορτογάλοι κατέλαβαν το νησί της Κεϋλάνης για χάρη της κανέλα, αλλά μετά το 1656 οι Ολλανδοί κατέλαβαν την Κεϋλάνης από τους Πορτογάλους και μονοπώλησαν την παραγωγή μπαχαρικών της. Το 1796 οι Άγγλοι πήραν την Κεϋλάνη από τους Ολλανδούς και η East India Company κατείχε το μονοπώλιο της κανέλλας μέχρι το 1833. 

Η περίληψη της ιστορικής αυτής πορείας μας αποδεικνύει ότι η Κανέλλα αποτελούσε ισχυρό κίνητρο εμπορίου από πολύ παλιά και αυτό τονίζει τη σπουδαιότητα αυτού του μπαχαρικού. Το αιθέριο έλαιο κανέλλας περιλαμβάνεται στον κατάλογο φαρμάκων της πρώτης έκδοσης του Dispensatorium Noricum που δημοσιεύθηκε το 1546.

Συνταγές που χρησιμοποιούν κανέλλα

Πίσω