Κουρκουμάς

Το κίτρινο χρώμα του οφείλεται σε μία φυσική χρωστική ουσία του, την κουρκουμίνη που έχει ευεργετική δράση για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ευρύτατα στις κουζίνες της Νότιας Ασίας . Έχει πικάντικη γεύση, γήινα αρώματα και προσθέτει μια ελαφρά πικράδα και στυφάδα στα πιάτα.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Κουρκουμάς - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΣκόνη
Γυάλινο 40 γρ
Επαγγ. Φάκελο 400 γρ
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Ταιριάζει πολύ καλά με το κοτόπουλο και τα θαλασσινά, αλλά και με κρέας, ψάρι, λαχανικά, αυγά, σούπες, συνταγές κάρυ και dressings για σαλάτες. ∆οκιμάστε το στα noodles και το ρύζι και βάλτε μικρές Ασιατικές πινελιές στο καθημερινό σας γεύμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον κουρκουμά

Η Κουρκούμη προέρχεται από τη ρίζα, ενός φυτού της οικογένειας τζίντζερ, και στην πραγματικότητα μοιάζει πολύ με τζίντζερ όταν είναι φρέσκα. Οι μίσχοι βράζονται, ξηραίνoνται και στη συνέχεια αλέθονται σε σκόνη.

Κουρκούμη δεν χρησιμοποιείται συχνά από μόνη της. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιείται με μείγματα μπαχαρικών για κάρυ και τρίψιμο στην επιφάνεια των κρεάτων. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά στην αγορά κρόκου/σαφράν, μερικές μικρές πρέζες κουρκουμά και να χαρίσετε αυτό το έντονα κίτρινο χρώμα στην εμφάνιση του πιάτου σας. Τα μπαχαρικά έχουν διαφορετικές γεύσεις (το σαφράν είναι πιο floral), αλλά είναι και οι δύο ισχυρές χρωστικές ουσίες

Συνταγές που χρησιμοποιούν κουρκουμά

Πίσω