Μοσχοκάρυδο

Οι σπόροι του τροπικού δέντρου της μοσχοκαρυδιάς, έχουν ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα εξωτερικώς, έντονο άρωμα οβαλ σχήμα και περίπου 2 πόντους διάμετρο. Στο εσωτερικό, υπάρχουν πυκνά στρώματα αμυλούχων ιστών και ευωδιαστό λάδι. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην αρτοποιία και στη ζαχαροπλαστική.

 

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Μοσχοκάρυδο - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΤριμμένοΧονδρό
Γυάλινο 40 γρ 32 γρ
Φάκελο 15 γρ 3 τεμ
Πλαστικό 40 γρ 8 τεμ
Επαγγ. Φάκελο 400 γρ 400 γρ
Επαγγ. Πλαστικό 440 γρ -
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε αλμυρά πιάτα με βάση το κρέας, όπου διακριτικά ενισχύει και συμπληρώνει τη γεύση. Θα το δείτε σε μείγματα λουκάνικου, λαζάνια και ραγκού. Το Μοσχοκάρυδο επίσης ταιριάζει πολύ καλά με χειμωνιάτικη κολοκύθα και σκούρα πράσινα λαχανικά.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το μοσχοκάρυδο

Στην αυθεντική Ευρωπαϊκή κουζίνα, το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται ειδικά σε πιάτα με πατάτες και μεταποιημένα προϊόντα με βάση το κρέας. Επίσης χρησιμοποιείται σε σούπες, σάλτσες και αρτοσκευάσματα. Στην Ολλανδική κουζίνα, μοσχοκάρυδο προστίθεται σε λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, και φασολάκια. Το μοσχοκάρυδο είναι ένα παραδοσιακό συστατικό σε ζεστό μηλίτη, ζεστό κρασί, τον αγαπημένο σας καφέ latté και στο eggnog. Για καλύτερη γεύση, προτιμήστε τον ολόκληρο καρπό και τρίβετε ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεστε, χρησιμοποιώντας ένα τρίφτη χειρός ψιλό. Δεν χρειάζεται να ψήσετε τον καρπό ή να αφαιρέστε το εξωτερικό δέρμα πριν τη χρήση, και οι καρποί μοσχοκάρυδου κρατάνε χρόνια. Σε σκόνη το μοσχοκάρυδο χάνει γρήγορα τη δραστικότητά του.

Είτε σε γλυκά ή αλμυρά πιάτα, λίγο μοσχοκάρυδο τα απογειώνει - ειδικά όταν είναι φρεσκοτριμμένο. Οι περισσότερες συνταγές απαιτούν μόνο ένα όγδοο κουταλάκι του γλυκού, και σπάνια περισσότερο από το ένα τέταρτο.

Η γεύση του είναι γλυκιά. Στα γλυκά εδέσματα, το μοσχοκάρυδο λειτουργεί πολύ καλά σε συνταγές με βάση το γάλα και χρησιμοποιείται συχνά σε κρέμες και επιδόρπιες σάλτσες. Θα βρείτε επίσης ότι χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα ζεστά μπαχαρικά όπως κανέλα, κάρδαμο και γαρίφαλο σε χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και κέικ.

Συνταγές που χρησιμοποιούν μοσχοκάρυδο

Πίσω