Μουστάρδα

Η μουστάρδα χρησιμοποιείται ευρέως ως συμπλήρωμα και ενισχυτικό της γεύσης στο κρέας, ειδικότερα στα λουκάνικα και σε σαλάτες. Επίσης στο σουβλάκι, σε σάντουιτς, τοστ και χοτ-ντογκ. Τέλος χρησιμοποιείται στην παρασκευή του μίγματος των μπιφτεκιών, κατά τη διάρκεια ψησίματος πατατών στο φούρνο και ως μαρινάδα κρέατος.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Μουστάρδα - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 35 γρ
Επαγγ. Φάκελο 500 γρ
Επαγγ. Πλαστικό 390 γρ
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Η σκόνη μουστάρδας δεν είναι τόσο έντονη όπως οι σπόροι της μουστάρδας.

Η γεύση της σκόνης μουστάρδας αναδεικνύει τις πικάντικες αποχρώσεις της σε υγρό περιβάλλον μαγειρέματος. Εφαρμόζεται συνήθως με τρίψιμο της επιφάνειας του κρέατος μαζί ή όχι με άλλα μπαχαρικά, προστίθεται σε σάλτσες για σαλάτες, βινεγκρέτ, σούπες.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μουστάρδα

Oι μικροσκοπικοί σπόροι μουστάρδας χρησιμοποιούνται διεθνώς για να ενισχύσουν τη γεύση σε κάρι, σούπες και τουρσιά. Αυτό το μπαχαρικό προσφέρεται σε δύο μορφές, ολόκληροι σπόροι ή τριμμένοι, και αποτελεί τη βάση για αμέτρητες ποικιλίες καρυκευμάτων που όλοι αναγνωρίζουμε ως έτοιμη μουστάρδα. 

Σπόροι μουστάρδας μπορεί να προέρχονται από διάφορα φυτά μουστάρδας. Υπάρχουν τρία είδη ξηρών σπόρων μουστάρδας: 

1.Λευκό ή Κίτρινο -ελαφριά γεύση για Αμερικάνικου τύπου μουστάρδες,

2.Καφέ χρώματος - Συχνά την ονομάζουμε “Ασίας”, και χρησιμοποιήται συνήθως για επεξεργασία και αρωματισμό κρεάτων όπως το παστό βοδινό. Πολλές ευρωπαϊκές μουστάρδες γίνονται με καφέ μουστάρδα, και χρησιμοποιείται επίσης πολύ στην ινδική μαγειρική

3. Μαύρο - Μαύρους σπόρους μουστάρδας με ιδιαίτερα έντονη γεύση.

Σπόρους μουστάρδας χρησιμοποιούν ευρέως στην ασιατική και ευρωπαϊκή κουζίνα. Το ψήσιμο των πικρών σπόρων σε λάδι πρώτα θα βοηθήσει να αναβιώσουν τα ένζυμα που περιέχουν τις πικάντικη γεύση και να εξαφανίσει τη πικρία.

Συνταγές που χρησιμοποιούν μουστάρδα

Πίσω