Μπαχάρι

Αν σας αρέσει το γαρίφαλο, ήσθε η ώρα να δοκιμάσετε το μπαχάρι! Το μπαχάρι είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της Καραϊβικής κουζίνας. Οι ξηροί καρποί από μπαχάρι είναι έντονα αρωματικοί, όπως το γαρίφαλο με μια υποψία κανέλας και μοσχοκάρυδου. Η γεύση είναι παρόμοια, αλλά ελαφρώς καυτερή και πιπεράτη.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Μπαχάρι - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΤριμμένοΧονδρό
Γυάλινο 35 γρ 25 γρ
Φάκελο 50 γρ 50 γρ
Πλαστικό 40 γρ 40 γρ
Επαγγ. Φάκελο 400 γρ 250 γρ
Επαγγ. Πλαστικό 410 γρ -
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Γεύση ζεστή και γλυκιά. Χρησιμοποιείται σε βραστά και κρεατικά, σάλτσες μπάρμπεκιου, ακόμη και σε κέικ (κυρίως εγγλέζικης καταγωγής). Τριμμένο το μπαχάρι είναι απίστευτα ισχυρό. Να θυμάστε ότι πολύ μικρή ποσότητα αρκεί όταν το χρησιμοποιείτε σε οποιοδήποτε πιάτο. Δοκιμάστε το ελαφρό πασπάλισμα πάνω σε ψητά λαχανικά (ρίζες και βολβούς) και στα κολοκυθάκια ή προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού περίπου στο επόμενο τσίλι. Μας αρέσει, επίσης, σε επιδόρπια, όταν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση από ό, τι γλύκα - όπως τζίντζερ bread, κέικ καρότου, και μερικά σκούρα επιδόρπια σοκολάτας

Περισσότερες πληροφορίες για το μπαχάρι

Το Μπαχάρι προέρχεται από τον ξηρό καρπό ενός τροπικού αειθαλούς που σχετίζονται με τη μυρτιά και μοιάζει πολύ με πιπέρι. Ονομάστηκε μπαχάρι, διότι συνδυάζει γεύσεις και αρώματα από πολλά διαφορετικά μπαχαρικά, δηλαδή γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Στην πραγματικότητα, το μπαχάρι μπορούν να αντικαταστήσουν αυτά τα μπαχαρικά και αντιστρόφως στη στιγμή!

Η πιπεράτη τύπου γαρίφαλο άρωμα που έχει το μπαχάρι οδηγεί τη σκέψη μας σε ζεστό τζίντζερ bread, κουλουράκια και ζεστό κρασί, πράγματα που ποθούμε όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και θέλουμε κάτι ζεστό μέσα και έξω. Αλλά αυτό το ευωδιαστό μπαχαρικό έχει θέση και σε γλυκά και αλμυρά πιάτα, όλο το χρόνο.

Συνταγές που χρησιμοποιούν μπαχάρι

Πίσω