Μπούκοβο

γλυκό, καυτερό, γλυκό με αλάτι

To μπούκοβο είναι αποξηραμένες και θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές (γλυκιές ή καυτερές) και δεν είναι από ένα είδος τσίλι, αλλά από διάφορους συνδυασμούς ancho, καμπάνα, πιπέρι καγιέν και άλλα είδη κόκκινης πιπεριάς.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Μπούκοβο - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓλυκόΚαυτερόΓλυκό με Αλάτι
Φάκελο 50 γρ 50 γρ -
Μύλος - - 30 γρ
Επαγγ. Φάκελο 500 γρ 500 γρ -
Επαγγ. Πλαστικό 315 γρ 315 γρ -
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Το μπούκοβο χρησιμοποιείται σε σαλαμούρα, μακαρόνια, σάλτσα πίτσας, σούπες και λουκάνικα και όπου θα θέλατε αυτή την ιδιαίτερα πικάντικη νότα, κοκκινιστά, ρύζι, γκούλας, γιουβέτσι. Όταν βράζει κατά τη μαγειρική σας, τείνει να γίνεται πιο έντονο απ’ ότι όταν το προσθέτετε στο πιάτο σας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το μπούκοβο

Θεωρούμε ότι το μπούκοβο προσθέτει μια άλλη διάσταση γεύσης σε ένα πιάτο χωρίς να κάνει κάθε μπουκιά καυτερή και πικάντικη. Φαίνονται να ανυψώσει τη γεύση των άλλων συστατικών και να κάνει μια απλή συνταγή περίπλοκη και ενδιαφέρουσα. Πάρτε μακαρόνια με ελαιόλαδο, σκόρδο και μπούκοβο. Αυτό είναι ένας κλασικός συνδυασμός τριών βασικών συστατικών, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από ένα άθροισμα των μερών του - και το κόκκινο πιπέρι είναι αυτό που το κάνει να τραγουδά.

Αγαπάμε το μπούκοβο με ανατολίτικες αλλά και με ασιατικές συνταγές λαχανικών που για κάποιο λόγο είναι απλά τέλειες όπως η σχέση του με το μπρόκολο.

Αρχικά δοκιμάστε το σε μικρές ποσότητες ώστε να καταλάβετε πόσο πρέπει να χρησιμοποιείτε (στην περίπτωση του καυτερού).Προσοχή όταν το πιάνετε με τα δάκτυλα, ακόμη και μετά από ώρες, και ακόμη αν έχετε πλύνει το χέρι σας, μπορεί να σας “κάψει” αν τρίψετε τα μάτια σας ή τα χείλη σας με το χέρι το πιάσατε.

Συνταγές που χρησιμοποιούν μπούκοβο

Πίσω